• BANDENBESPARENDE AS

  MINDER KOSTEN VOOR BANDEN

  Hyster eerste met technologie voor verlaging bandenslijtage in Europa

  Hyster empty container handlerDe bandenbesparende technologie van de serie H16.00-22.00XM-12EC legecontainertrucks is uniek in Europa. Er wordt aanzienlijk bespaard op bandenkosten bij werkzaamheden van legecontainertrucks. Bandenslijtage is een van de drie grootste kostenposten bij het verwerken van containers, na arbeidskosten en brandstof.

  Op een conventionele as met twee banden zijn de binnenste en buitenste wielen van een paar aan elkaar bevestigd, zodat ze tegelijkertijd draaien in de bochten, hoewel ze andere draaiafstanden hebben. Hierdoor ontstaan er schuurplekken op een van de wielen, waardoor er conische slijtage ontstaat. Dit is normaal bij grote trucks van alle fabrikanten en betreft alle soorten machines.

  Hyster heeft dit drastisch weten te beperken door een nieuwe bandenbesparende technologie te gebruiken. Het differentieel is in de wieluiteinden aan elke zijde van de as gemonteerd, zodat de wielen onafhankelijk kunnen draaien, maar toch nemen de acceleratie en het remvermogen niet af. Met deze oplossing heeft Hyster bandenslijtage weten te verminderen met een verwachte factor van 3 voor de voorbanden (aandrijfas) en 1,5 voor de achterbanden (stuuras).

  Hierdoor nemen de totale bedrijfskosten, de stilstandtijd door het vervangen van de banden en rubberafval af en dat is beter voor het milieu.

  Dit was het resultaat van een productontwikkelingsprogramma van acht jaar en aanzienlijke investeringen door Hyster.