Press Releases

MOEITELOOS HEFFEN IN DE PAPIERINDUSTRIE MET DE NIEUWE HYSTER® 12t VORKHEFTRUCK

 Permanente link:   Alle berichten

De nieuwe Hyster vorkheftruck met een capaciteit van 12 ton verlaagt de kosten, verbetert de productiviteit van de papier suppy chain en houdt magazijn omgevingen schoon.

Hyster 12t forklift“Met een nominaal laadvermogen van 12.000 kg op 600 mm lastzwaartepunt levert de nieuwe Hyster® H12XM-6 de essentiële kracht en prestaties voor hefwerkzaamheden in de papierindustrie waar meerdere papierklossen tegelijk door een hulpstuk worden verwerkt," aldus Matthew Allen van Hyster Europe. Hij legt uit dat de verwerking van meerdere klossen tegelijkertijd essentieel is, bijvoorbeeld bij het snel lossen van schepen.

"De sterke nieuwe Hyster H12XM-6 is ontwikkeld voor zware werkcycli en extreme werkomstandigheden, zoals bij open kades in havens en werkzaamheden rond de klok," zegt Matthew. "Hij verbruikt daarbij ook minder brandstof, verlaagt zo de werkingskosten en zorgt voor een schone werkomgeving."

De HX12XM-6 levert een brandstofbesparing van 17 % op in vergelijking met de voorgaande generatie en is conform met de Tier 4i/Stage IIB normen door zijn lage uitstoot. Deze vorkheftruck is uitgerust met een 4,5 liter Cummins QSB4.5 dieselmotor, cooling on demand, RPM-controlesysteem en "lastdetecterende hydraulica". Het resultaat: minder vervuiling, minder lawaai, lagere werkingstemperaturen en lager brandstofverbruik.

"Door eenvoudige integratie met de nieuwste hulpstukken blinkt de Hyster H12XM-6 uit bij het lossen van klossen van schepen, het uitladen op laadplatformen en het transport naar rangeerterreinen, waar de papierklossen door kleine vorkheftrucks in de papiermagazijnen worden geplaatst," aldus Matthew.

Het robuuste frame en de brede aandrijfas garanderen een grote stabiliteit en duurzaamheid bij de verwerkingen van ladingen op volledige capaciteit, zoals klossen, voor tissue, karton, kraftliner, kranten en tijdschriften, met variërende diameter, hoogte en gewicht.  Geschikt voor klossen van 500 mm tot 4,5 m hoog met een gewicht van 500 kg tot 6,5 ton.   

“Verschillende papierkwaliteiten vereisen verschillende klemdrukken," zegt Matthew. Hij legt uit dat klossen schadegevoelig zijn, vooral als gevolg van menselijke fouten in erg intensieve werkomstandigheden. “Door de implementatie van het Hyster Tracker-vlootbeheersysteem groeit de verantwoordelijkheid van de bestuurder en wordt de beschadiging van materiaal en uitrusting aanzienlijk beperkt.”

De nieuwe H12XM-6 is geschikt voor een grote variëteit van voorzetapparatuur, waaronder 180/360-graden rotatiehulpstukken en enkele en gesplitste armklemmen. De "lastdetecterende hydraulica" pompt alleen olie tijdens hydraulische werkzaamheden.  De vorkheftruck levert de beste hefsnelheden in zijn klasse met indrukwekkende snelheden van 0,28 m/sec. tot 0,51 m/sec. tot een hoogte van 6200 mm, zonder vermogenverlies.

Net zoals de Hyster-vorkheftrucks met zware capaciteiten is ook deze vorkheftruck voor een betrouwbare werking uitgerust met een duurzame aandrijflijn, natte schijfremmen, een geavanceerd en soepel automatisch transmissiesysteem, een veiligheidsblokkeerfunctie bij vooruit/achteruit schakelen en transmissiebeschermingssystemen.

Voor de bestuurder biedt de Hyster “Vista”-cabine een grote variëteit aan standaard ergonomische functies en een uitstekend zicht rondom voor eenvoudige bediening.

Er zijn verschillende opties beschikbaar waaronder een Tier 3/Stage IIIA-optie voor niet-gereguleerde regio's buiten de EG en de Verenigde Staten.

Ga voor meer informatie naar de algemene website op www.hyster.eu.