Press Releases

360 Graden-service: Hyster®-dealernetwerk Voor Optimale Ondersteuning

 Permanente link:   Alle berichten
1 Logimat Service 250Hyster Europe heeft het dealernetwerk in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uitgebreid. In de verschillende regio's van Duitsland bieden in totaal 17 ervaren, middelgrote gespecialiseerde bedrijven ondersteuning aan onze klanten.  In Oostenrijk en Zwitserland biedt één Hyster®-dealerpartner allround service en verkoop voor de vorkheftruckfabrikant.

Klanten van Hyster® worden ondersteund door het netwerk van plaatselijke distributeurs die veel ervaring met producten en toepassingen hebben. Zij kennen de verschillende problemen bij de dagelijkse werkzaamheden en kunnen bedrijven adviseren. Vanuit Neu-Isenburg vlak bij Frankfurt am Main beheert Hyster Europe het dealernetwerk en de dienstverlening in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hyster Europe distribueert de trucks via onafhankelijke dealers die de trucks exclusief aanbieden in de afzonderlijke regio's. "We hebben een bijzonder krachtig netwerk waarmee we elke klant in de hele regio kunnen bereiken," zegt Timo Antony, Area Business Director voor Central Europe bij Hyster Europe.

Samenwerking met professionals

Voor Hyster Europe vormt de samenwerking met onafhankelijke dealers een integraal deel van het bedrijfsbeleid. "Onze strategie is om met ervaren bedrijven de markt op te gaan," vertelt Antony. "We vertrouwen op dealers die net als wij zijn geïnteresseerd in samenwerking op de lange termijn, die de sector kennen en die zeer professioneel te werk gaan. Naast de op oplossingen gerichte dienstverlening aan klanten betekent dit dat we dicht op de markt zitten en we de juiste kennis in alle hoeken van de industrie en logistiek hebben. "De partners kunnen de 140 verschillende modellen van Hyster® aan hun klanten aanbieden. Hyster Europe is een van de weinige internationale fabrikanten en biedt vorkheftrucks in alle soorten en maten, van handpallettrucks, vorkheftrucks en magazijntrucks, tot containertrucks en ReachStackers voor de meest veeleisende toepassingen.

"Hyster®-dealers kunnen op ons rekenen voor betrouwbare, duurzame trucks die hoge prestaties bieden en die vanwege hun hoge kwaliteit goed in de markt liggen," vertelt Antony. "We blijven op die basis onze internationale strategie van marktleiderschap met onafhankelijke dealers volgen."

Dealers profiteren van korte afstanden

Door de directe samenwerking met Hyster Europe profiteren de dealers en hun klanten van snelle besluitvorming en snelle levering van reserveonderdelen, waarmee we ze een ongekende allround service kunnen bieden. Korte reactietijden en bereikbaarheid in het weekend zijn vanzelfsprekend voor het servicepersoneel.

Bovendien kunnen de dealervestigingen altijd speciale ontwerpen bestellen via de Special Projects Engineering Department (SPED) zodat ze hun klanten speciaal aangepaste oplossingen kunnen bieden. Tijdens bezoeken aan de fabrieken in Craigavon (Noord-Ierland), Masate (vlak bij Milaan) en Nijmegen leren dealers meer over de nieuwste modellen en krijgen ze de laatste technische informatie over de machines. Daarnaast houdt Hyster Europe regelmatig cursussen voor de medewerkers van de dealers en is er een eigen opleidingsprogramma om de kwaliteit in service hoog te houden.

Uitbreiding van het service- en verkoopnetwerk

Het bedrijf Kowalski Transportgeräte GmbH in Mönchengladbach is een van de succesvolle Hyster®-dealers voor magazijnoplossingen. Bovendien is het bedrijf een van de grootste leveranciers van industriële trucks in de regio Nederrijn. Kowalski levert onder meer vorkheftrucks met elektro-, gas- en dieselmotoren aan de papier- en staalindustrie, bedrijven in magazijnlogistiek en warenhuizen, machinebouwbedrijven en de farmaceutische industrie. Naast service, distributie, financiering en verhuur van vorkheftrucks organiseert het bedrijf ook regelmatig cursussen.

Schwede GmbH neemt dienstverlening in Berlijn over

In Berlijn is Gabelstapler-Vertrieb Schwede GmbH de nieuwe officiële dealer voor Hyster Europe. Holger Schwede heeft het management van het reeds lang bestaande bedrijf in 2001 overgenomen en het bedrijf is een van onze meest ervaren dienstverleners voor de regio Berlijn/Brandenburg. "We zijn continu bezig om ons bedrijf te laten groeien en nu breiden we ons aanbod uit met robuuste zwaar uitgevoerde vorkheftrucks en containertrucks," aldus algemeen directeur Schwede.

Hyster Europe biedt alle soorten vorkheftrucks

Handelsbedrijf Norgatec uit Hamburg was een van de eerste onafhankelijke dealers die in 2014 direct ging samenwerken met de fabrikant van materials handlingmachines na de reorganisatie van het Hyster®-dealernetwerk. "We waren vooral onder de indruk van het enorme aanbod in modellen en de kwaliteit van de Hyster®-vorkheftrucks," vertelt algemeen directeur Andreas Küstermann van Norgatec. "We bieden nu alle soorten vorkheftrucks, allemaal van dezelfde fabrikant. Dat is vooral goed voor onze klanten, omdat we de juiste vorkheftruck voor elke vereiste direct kunnen leveren”. Zo vormen de grote Hyster® RS46-36CH Containertrucks de ruggengraat van de werkzaamheden bij Packing Center Hamburg (PCH). Inclusief de 1000e ReachStacker die Hyster Europe in de fabriek in Nijmegen heeft gemaakt.

Norgatec levert ook de nieuwste modellen voor Hamburger Container Service GmbH (HCS). HCS test momenteel bijvoorbeeld de nieuwe Hyster® H11XM-ECD9 legecontainertruck in de haven van Hamburg. Deze stapelaar biedt hoge prestaties, kan twee containers tegelijk verplaatsen en tot negen containers hoog stapelen.

HCS biedt al bijna 40 jaar reparaties en depotruimte voor lege zeecontainers en vertrouwt al ongeveer 20 jaar op de Hyster®-containertrucks. De H11XM-ECD9 is een aanvulling op het bestaande machinepark, met onder meer een aantal legecontainertrucks en zes andere Hyster®-vorkheftrucks.

Superieure knowhow in intralogistiek

Bij het gebruik van ReachStackers en zwaar uitgevoerde vorkheftrucks in havens en de zware industrie is specialistische kennis van de dealer nodig. Minstens zo belangrijk is de juiste kennis om klanten deskundig in verschillende industrieën te kunnen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van intralogistiek of de hout- en papierindustrie. Zo heeft Hald & Grunewald in Herrenberg (vlak bij Stuttgart) het machinepark van elektrische vorkheftrucks voor logistieke dienstverlener Agility in Stuttgart vervangen door Hyster® H1.8FT-vorkheftrucks. Hierdoor kon het bedrijf de doorvoer op een efficiënte manier aanzienlijk vergroten en kunnen de industriële trucks in de groeiende automotive activiteiten langer werken.

Hyster®-oplossingen voor magazijnlogistiek

Hyster®-dealer GS-Gabelstapler Service in Wolfenbüttel heeft innovatieve oplossingen voor magazijnlogistiek modelogistiekbedrijf Meyer & Meyer geleverd. In slechts negen maanden heeft het bedrijf een modern distributiemagazijn voor mode- en lifestyle-producten in Peine gebouwd. Vier Hyster® C1.3 VNA-trucks (voor smalle gangpaden) vormen het hart van de werkzaamheden in het nieuwe logistiekmagazijn. Voor Meyer & Meyer zorgt een geavanceerd inductiesysteem dat de vorkheftrucks op de juist plek blijven rijden. "Midden in het gangpad is een inductielus geplaatst die de vorkheftruck nauwkeurig stuurt," zegt Torsten Franke, algemeen directeur van Hyster®-dealer GS-Gabelstapler Service. "Op die manier blijft er slechts enkele centimeters ruimte over tot de afzonderlijke rijen van de stellingen en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut."

 

 

Industrie-oplossingen voor gieterijen

Na een aantal jaar van testen vertrouwt Eisenwerk Martinlamitz volledig op logistieke oplossingen met robuuste industriële trucks van Hyster®. Het voordeel: de vorkheftrucks, speciaal uitgerust voor gebruik met ijzerwerken, zijn bestand tegen de hitte van de smeltovens en kunnen zelfs in kleine ruimtes worden gebruikt. Maar de traditionele locatie van het bedrijf met smalle fabrieksgebouwen betekent wel dat er speciale vereisten bij de logistiek komen kijken. 

Vooral bij het transport van met maximaal 1400 graden gesmolten metaal in de lepels van 1,8 ton zijn krachtige en zeer wendbare vorkheftrucks nodig.

 

 

Vorkheftrucks met speciale uitrusting

De vorkheftrucks die in de buurt van de smeltoven werken zijn vanwege de hoge temperaturen uitgerust met een extra oliekoeler en temperatuurbestendige hydraulische slangen.

Buiten gebruikt Eisenwerk Martinlamitz vooral elektrische vorkheftrucks van Hyster®. "Dit is vrij ongewoon," vertelt Jochen Kotschenreuther van Hyster®-dealer Kotschenreuther, die de gieterij al jaren ondersteunt. “Meestal worden elektrische emissieloze vorkheftrucks binnen gebruikt.”