Press Releases

70 Nieuwe Hyster®-vorkheftrucks Voor Koenig & Bauer

 Permanente link:   Alle berichten
drehbareDe oudste fabrikant van drukpersen ter wereld, Koenig & Bauer Group uit Würzburg (Duitsland), gebruikt 70 nieuwe Hyster®-vorkheftrucks in hun drukkerijen. Dankzij een intern geleidesysteem kunnen de trucks rond 200 verschillende stations in hun drukkerijen rijden, van de productiegebieden met vellen-, offset-rotatie- en digitale drukpersen, inclusief speciale machines voor het drukken van bankbiljetten, naar het magazijn en van de geïntegreerde gieterij naar het administratiegebied.

 "We kunnen het ons niet veroorloven om de machines zonder last te laten rijden", zegt Olaf Wittmeier, manager Transport bij Koenig & Bauer. "We willen de juiste vorkheftruck gebruiken voor alle interne transporten, voor het ophalen van dringende zendingen zodat ze op tijd bij het juiste werkstation worden gebracht, omdat de medewerker er dan al op staat te wachten."

Daarom hebben de robuuste Hyster®-vorkheftrucks een display in de cabine waarop de chauffeur de volgende opdracht kan zien. De intelligente software voor het controlesysteem van de truck berekent de optimale route en zorgt dat het aantal ritten zonder last tot een minimum wordt beperkt.

Een deel van het machinepark van Hyster® wordt door het controlelsysteem beheerd, maar de rest wordt binnen het productieproces of voor het laden of lossen van vrachtwagens gebruikt. De volgende machines worden onder meer gebruikt: de Hyster® P1.8AC elektrische pallettruck, de Hyster® S1.6AC meeloopstapelaar, zowel met en zonder optionele initiële lift, de Hyster® P2.0SD dubbele stapelaar met platform en de Hyster® S1.5S stapelaars met inklapbaar platform.  Verder bestaat het machinepark ook nog uit de 48 V en 80 V Hyster® elektrische vorkheftrucks en robuuste Hyster®-vorkheftrucks met dieselmotor, zoals de Hyster® H3.0FT en H5.5FT Advance.
 
Koenig en Bauer waren de uitvinders van de eerste drukpers met cilinder ter wereld

 In 1812 vonden Friedrich Koenig en Andreas Bauer de eerste drukpers met cilinder ter wereld in Londen uit en die vormde de basis voor industrieel drukken. Vijf jaar later waren deze pioniers verantwoordelijk voor de eerste drukkerij met snelle pers in Würzburg (Duitsland) – Koenig & Bauer – waar tegenwoordig inkjet- en offset-rotatiemachines worden ontwikkeld voor commercieel, decoratief, functioneel materiaal en het drukken van verpakkingen en kranten.

Koenig & Bauer is de grootste drukkerij ter wereld in offset-drukken en drukken van kranten. De grootste vellen offset-persen van het bedrijf kunnen bijvoorbeeld tot 18.000 vellen per uur verwerken en ze hebben zes drukeenheden.
De afgelopen jaren is de capaciteit van Koenig & Bauer door de digitalisering en dalingen op de reclamemarkt aangepast, en dat had gevolgen voor hun intralogistieke werkzaamheden. In 2000 werden er een volledig geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen en een palletdepot in gebruik genomen. Onderdelen tot een lengte van 2,2 meter worden in het palletopslaggebied opgeslagen, waarna ze met vorkheftrucks naar het dichtstbijzijnde station op de productieafdeling kunnen worden gebracht.
 
Elektrische vorkheftruck met vier wielen vervangt standaardvorkheftruck met dieselmotor

 "We wilden onze bedrijfskosten verder verlagen en daarom hebben we besloten om ons machinepark met vorkheftrucks te moderniseren", vertelt Hermann Schätzlein, manager Logistiek voor Koenig & Bauer in Würzburg. "We hebben onze dieseltrucks zo veel mogelijk vervangen door moderne elektrische vorkheftrucks van Hyster® met vier wielen, die geen emissies uitstoten zodat ze beter voor het milieu zijn."

Een aantal elektrische vorkheftrucks met laadvermogens van 1,8 tot 4,5 ton vormt nu de kern van onze activiteiten, met onder meer machines uit de serie Hyster® J1.6-2.0XN, die een bijzonder kleine draaicirkel hebben. 

De krachtige Hyster® J3.0XN vorkheftrucks hebben naast een minimale draaicirkel, ook een superieure energie-efficiëntie. Dankzij de krachtige driefasige stroomtechnologie voor de aandrijving en het hefmechanisme zijn deze robuuste machines zeer geschikt voor veeleisende toepassingen bij gebruik in lange diensten. Koenig & Bauer heeft ook een aantal trucks met een capaciteit van 3 ton uitgerust met een geïntegreerde vorkpositioneringsvoorziening, zijaandrijvingen en telescopische KOOI-vorken, waarmee trucks vanaf één zijde kunnen worden geladen en gelost. Daarnaast zijn sommige machines voorzien van 360° draaibare vorkklemmen zodat metalen bakken kunnen worden vervoerd en direct vanaf de truck kunnen worden geleegd. 

Vorkheftruck voor gebruik binnen en buiten

 "Bij onze drukkerij in Frankenthal gebruiken we de Hyster® J4.5XN voor zware lasten", vertelt Hermann Schätzlein. "Deze krachtige truck heeft niet alleen een hefvermogen van 4,5 ton, maar kan zowel binnen als buiten worden gebruikt."

Ondanks het lage energieverbruik biedt deze elektrische vorkheftruck prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een truck met interne-verbrandingsmotor. Net als de Hyster®  J3.0XN machines hebben deze trucks een draaibaar vorkklemhulpstuk voor het verwerken van metalen bakken, maar kunnen ze ook zware onderdelen voor de drukpersen vervoeren.

 Machinepark van vorkheftrucks met succes gemoderniseerd

 Bijna een jaar na de overstap op Hyster®-trucks ziet Hermann Schätzlein de voordelen.

"Onze totale bedrijfskosten zijn flink verlaagd. Met de aanschaf van de nieuwe, onderhoudsarme Hyster®-machines hebben we nu maar drie dagen een monteur nodig in plaats van een hele week", aldus Hermann Schätzlein.
"In het begin was het niet duidelijk of Hyster de aanbestedingsprocedure zou winnen", vertelde hij. Pas aan het einde van de aanbestedingsprocedure had Hyster®--dealer Jochen Kotschenreuther, CEO van Kotschenreuther Stapler- und Systemtechnik GmbH, een voorstel ingediend. 

 Vanwege de standaardisering van vorkheftrucks van 3 ton en het beste full-service aanbod was Kotschenreuther uiteindelijk in staat om de concurrentie te verslaan, omdat hij niet alleen de algemeen directeuren wist te overtuigen, maar ook het operationele team en de chauffeurs. 

"Alles is in de serviceovereenkomst opgenomen", legt Olaf Wittmeier uit. "Voor ons was dat van doorslaggevend belang om voor Hyster®-vorkheftrucks te kiezen en ze worden in de toekomst in al onze drukkerijen gebruikt."
"Alles moest zeer snel worden gedaan", vertelt Jochen Kotschenreuther. "De eerste 50 vorkheftrucks moesten in nog geen drie maanden worden vervangen en het was voor ons een flinke uitdaging om zo veel machines in zo'n korte tijd te leveren. We hebben zelfs tijdelijk onze eigen verhuurmachines aan de klant geleend om aan hun vereisten te voldoen."
"Uiteindelijk ging alles heel soepel, dankzij het professionalisme van de specialisten bij Koenig & Bauer", aldus Jochen Kotschenreuther.

 Ga naar www.hyster.eu