Press Releases

Grote Uitdagingen Op Het Gebied Van Intern Transport Te Boven Komen Met Hyster Europe Op Imhx 2019

 Permanente link:   Alle berichten
250 - IMHX overviewBezoekers aan de stand van Hyster Europe tijdens de IMHX in NEC, Birmingham, kregen van 24 tot 27 september de gelegenheid om een aantal innovatieve manieren te zien waarop Hyster®-heftrucks de uitdagingen in veeleisende industrietoepassingen helpen overwinnen, en tegelijkertijd de 90ste verjaardag van het merk te vieren.

Het merk Hyster® viert zijn 90ste verjaardag

Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van het merk Hyster® toonde de stand op de IMHX een J2.5XN elektrische heftruck met lithium-ion batterij en een 'retro'-decor dat het gesprek op gang bracht over de ontwikkelingen in het vermogen van heftrucks. 

 Een belangrijk onderwerp was onder meer de vermindering van de uitstoot. Hyster® heeft aan het begin van het jaar bij verschillende FT- en XT ICE-vorkheftrucks Stage V-motoren geïntroduceerd, die een lage emissieproductiviteit en betrouwbaarheid bieden voor ICE-activiteiten. Veel van de LPG Fortens™-modellen tot 3,5 ton hefvermogen zijn nu voorzien van PSI-motoren met katalysator, terwijl verschillende dieselmodellen een Kubota 2,4l-motor met een DPF (Diesel Particulate Filter) hebben.

Nieuwe oplossing voor het hanteren van papierrollen

Op de stand toonde Hyster Europe ook een speciaal geoptimaliseerde J5.5XN6 elektrische heftruck waarmee het mogelijk is om papierrollen voor transport in het midden van een vrachtwagentrailer te laden. Hierdoor wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld, wordt de stabiliteit verbeterd en de schade aan de papierrol beperkt.

Waar voorheen een 7-ton truck nodig was, maakt de optie van het kantelende carriage met een papierrolklem het mogelijk om met de 5,5-ton heftruck de rollen nauwkeurig op een vrachtwagen te plaatsen.

Met hydraulisch kantelende hefbord wordt op vloerhoogte van de vrachtwagen het bereik met 250 mm vergroot, ideaal voor het efficiënt laden van papierrollen in de juiste positie op een vrachtwagen.  De kantelfunctie helpt ook om de rollen aan de onderkant horizontaal neer te kunnen zetten, waardoor er minder dure schade aan de randen kan ontstaan.

Chauffeursbewustzijn in de toeleveringsketen van de bouw

Op de stand van Hyster Europe konden de bezoekers ook zien hoe bewustzijnsverhogende opties voor de chauffeur gecombineerd kunnen worden met sterke Hyster® Fortens™-heftrucks, waardoor de stilstandtijd kan worden verkleind en de productiviteit kan worden vergroot.  

 De ruimte in magazijnen is vaak krap in de toeleveringsketen voor bouwmaterialen, zodat er objectdetectiesystemen, camera's en verlichting beschikbaar is om chauffeurs te ondersteunen bij het manoeuvreren in deze gebieden. Deze oplossingen vormen een aanvulling op het ontwerp van de Hyster® Fortens™-heftrucks, die een chauffeurscabine hebben met een goed zicht, optimaal comfort en intuïtieve bedieningselementen, die allemaal bijdragen aan een beter bewustzijn en een nauwkeurige bediening.

De H3.5FT-heftruck die op de beurs te zien is, is een populair model in de bouwmaterialenindustrie en in doe-het-zelf distributiecentra. Het wordt vaak gebruikt voor de hantering van bouwmaterialen, zoals bakstenen, tegels, cementzakken, aggregaat of isolatiemateriaal.  

360 graden service en ondersteuning 

 Het wereldwijde netwerk van lokale Hyster®-distributiepartners maakt gebruik van 360 graden productkennis en specifieke branche-expertise om toepassingen te helpen oplossingen te vinden voor hun dagelijkse operationele uitdagingen.  

Op de IMHX konden bezoekers kennismaken met de exclusieve Britse distributeur Briggs Equipment en meer te weten komen over de volledige service en ondersteuning voor Hyster®-heftrucks.  Dit omvat begeleiding op het gebied van oplossingen voor vlootbeheer, aftersalesservice, levering van reserveonderdelen en speciaal ontworpen oplossingen.

Ga voor meer informatie of om de dichtstbijzijnde Hyster®-dealer te vinden naar www.hyster.eu