Press Releases

Hyster®-heftruck Genomineerd Voor IFOY Award

 Permanente link:   Alle berichten
De nieuwe Hyster® J60XNL vorkheftruck (in Europa J3.0XNL genoemd) is dit jaar genomineerd voor de IFOY AWARD (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year). Het nieuwe model is als finalist geselecteerd na een uitgebreide review van de technische innovaties.

250-Hyster-IFOY"Deze heftruck biedt een interessante oplossing voor een aantal problemen van onze klanten, dus we zijn erg blij dat deze heftruck erkend is als zijnde toonaangevend doordat het gekozen is voor de shortlist voor deze prestigieuze prijs", zegt Martin Boyd, Vice President – Product Planning & Solutions for Hyster. 

De J60XNL/J3.0XNL is ontworpen met de voordelen van lithium-ion batterijen in gedachten en biedt voordelen ten opzichte van een traditioneel heftruckontwerp. Een groot open chauffeurscompartiment biedt de chauffeur bijvoorbeeld meer ergonomie, een lager chauffeurscompartiment vereenvoudigt het in- en uitstappen en een lager zwaartepunt verbetert het gevoel van de truck bij lange ritten en het nemen van bochten.

Innovatieve chassisconstructie

"We hebben het totale gewicht van de vorkheftruck kunnen verminderen door gebruik te maken van de inherente voordelen van lithium-ion. Hierdoor konden onze technici het chassis optimaliseren en tegelijkertijd de acceleratie en de stabiliteit aanzienlijk verbeteren", zegt Martin. "De heftruck wordt gekenmerkt door een hoge efficiëntie en lage operationele kosten."

De efficiënte J60XNL/J3.0XNL is voorzien van een onderhoudsvrije lithium-ion batterij die sneller en flexibeler kan worden opgeladen dan loodzuurbatterijen. De batterij is gemakkelijk op te laden tijdens de pauzes en bereikt een hoge productiviteit tijdens meerdere ploegendiensten. Dankzij zijn prestaties is het model J60XNL/J3.0XNL bijzonder geschikt voor zware toepassingen.

Emissievrije werken

De nieuwe Hyster®-vorkheftruck maakt een emissievrij werken mogelijk, aangezien er geen gassen worden geproduceerd tijdens het laadproces. Hierdoor is de heftruck ook geschikt voor gebruik in sectoren met strenge hygiënische normen, zoals in de levensmiddelen- en drankenindustrie of in farmaceutische toepassingen. 

De heftruck is bovendien zowel CE-gecertificeerd als FDA-conform volgens de Amerikaanse richtlijnen.

In februari worden alle voor de IFOY AWARD genomineerde heftrucks door industrie-experts in Hannover, Duitsland, getest op het IFOY "Test Camp". Een internationale jury van 29 logistieke specialisten en journalisten zal vervolgens de apparaten testen en beoordelen. De resultaten zullen worden bekendgemaakt tijdens de IFOY AWARD Night op 20 april 2020 als onderdeel van de Hannover Messe 2020 show.

Of bezoek Hyster Europe bij LogiMAT Stuttgart, Duitsland van 10 tot 12 maart 2020 – hal 10,  stand B15.