Press Releases

Hyster Europe Toont Innovatieve Magazijn- en Logistieke Oplossingen Op Logimat 2019

 Permanente link:   Alle berichten
logimat-2019-250Op LogiMAT 2019, die in Stuttgart plaatsvindt van 19 tot 21 februari, presenteert Hyster Europe 360-graden oplossingen voor magazijn- en logistieke toepassingen, met een speciale focus op innovatieve robotica-oplossingen. Bovendien is er een reachtruck met kantelmast, met name geschikt voor gebruik in krappe ruimtes, te zien.

Bezoekers aan de stand van Hyster Europe kunnen meer te weten komen over robuuste en betrouwbare Hyster®-heftrucks, maar ook over oplossingen voor magazijnen en logistieke toepassingen. Bijvoorbeeld de R1.0E-1.4E reachtruckreeks, die een betere manoeuvreerbaarheid biedt en met name geschikt is voor gebruik in krappe ruimtes. Het compacte chassis en de naar achteren kantelbare mast besparen waardevolle centimeters, zodat de heftruck zelfs in smalle gangen de bovenste schappen kan bereiken.
  
Over het algemeen omvat de volledige Hyster-productportfolio een uitgebreid assortiment van meer dan 140 modellen vorkheftrucks, magazijntrucks en containerhandlers.

Intelligente robotica

Bij stand B15 in hal 10 informeert Hyster Europe haar bezoekers over de innovatieve robotica-oplossingen voor heftrucks. 

"Onze roboticatechnologie maakt gebruik van de Balyo-navigatietechnologie, waarvoor geen complexe veranderingen in de infrastructuur nodig zijn om de logistieke processen te automatiseren", aldus Timo Antony, Area Business Director Central Europe, Hyster. "In plaats daarvan brengt de oplossing voor heftrucks de omgeving in kaart met natuurlijke functies in het gebouw."

Hyster Europe presenteert innovatieve technologieën 

Op LogiMAT toont Hyster Europe ook elektrische vorkheftrucks met lithium-ion batterijen. Deze batterijen worden vaak gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, waar de werkzaamheden meestal binnen plaatsvinden en het verminderen van besmetting prioriteit heeft. Li-ion heeft geen zuur dat zou kunnen uitstromen en geen dampen – waterstof en andere gassen kunnen worden geproduceerd door loodzuur – die ongewenst zijn in schone voedselproductie en opslaggebieden.  Omdat er geen egalisatie, bewatering of reiniging nodig is, hebben lithium-ion batterijen niet het hoge onderhoudsniveau dat hun loodzuur tegenhangers nodig hebben. Minder onderhoud helpt de kosten te verlagen. 

"Een ander voordeel is de mogelijkheid om de lithium-ion batterijen op te laden in de pauzes", zegt Antony. "Deze benadering om de batterijen ‘bij te laden’ kan de werkzaamheden vereenvoudigen, omdat u slechts één batterij nodig hebt, en niet twee.  Bovendien kan lithium-ion in de juiste toepassing in de loop der jaren goedkoper uitvallen, met lagere totale batterijkosten.“

Brandstofcellen voor emissievrije werking 

In bepaalde toepassingen met de juiste infrastructuur kunnen brandstofcellen de beste optie zijn. Zo werkt Hyster momenteel aan een zero-emission containerhandler voor een klant in de haven van Los Angeles. De Hyster® elektrisch beladen containerhandler die ontwikkeld wordt, is bedoeld om te worden aangedreven door een Nuvera®-brandstofcel in combinatie met een lithium-ion batterij.  Het model dat in ontwikkeling is, zal naar verwachting gebruikmaken van volledig geïntegreerde draadloze snelle oplaadmogelijkheden.

"Waar de vereisten om een vloot van elektrische Big Trucks van stroom te voorzien waarschijnlijk groter zijn dan het vermogen van het elektriciteitsnet, kan waterstof de havens voorzien van eenvoudig beschikbare energie zonder dat een elektrische oplaadinfrastructuur met hoge capaciteit nodig is", aldus Antony.

Extra uitrustingspakketten voor Hyster® Fortens™-heftrucks


Om de robuuste reeks Hyster® Fortens™ ICE-heftrucks met een capaciteit van 2-3,5 ton te versterken, zijn er nu op de 2019-modellen een breed scala aan oplossingen en aanpassingen verkrijgbaar die zijn afgestemd op specifieke toepassingsbehoeften.

“Om bijvoorbeeld voetgangers te waarschuwen voor een naderend voertuig in drukke magazijnen met blinde kruispunten of omgevingen met veel lawaai, kan op de voorkant, achterkant of beide kanten van de Hyster® Fortens™-heftrucks verlichting worden gemonteerd die voetgangers waarschuwt”, aldus Antony.

Een optie projecteert automatisch wanneer de heftruck rijdt een blauwe lichtstraal op de vloer die de aanwezigheid en rijrichting van de heftruck aangeeft. Andere extra opties zijn de rode zonelichten aan weerszijden van de heftruck om aan voetgangers aan te geven welke afstand ze tot de heftruck moeten houden. 

Bezoek Hyster Europe op LogiMAT in Stuttgart, Duitsland: Hal 10 | Stand B15

Ga voor meer informatie of om de dichtstbijzijnde Hyster®-dealer te vinden naar www.hyster.eu .