Press Releases

Hyster Introduceert Oplossingen Om Schade Te Voorkomen Bij Het Hanteren Van Papierrollen

 Permanente link:   Alle berichten
250-HYSTER-SOLUTIONSHyster Europe helpt bedrijven in de toeleveringsketen van papier om de schade aan papierrollen te verminderen met een combinatie van oplossingen die schade voorkomen. Het bedrijf verwacht ook de efficiëntie en productiviteit te verbeteren van bestuurders die de gigantische papierrollen hanteren en de totale material handlingkosten te verlagen.

"In de papierindustrie is schadebeperking één van de belangrijkste factoren bij het hanteren van papierrollen, zowel bij opslag als in de productie en zowel op schepen of op de kade", zegt David Reeve, Industry Manager, Counterbalance Solutions bij Hyster Europe.

De rollen hebben verschillende groottes uiteenlopend van 500 mm tot 4,6 m in hoogte, met breedtes tot 2500 mm (soms groter) en een gewicht tussen 500 kg en 8 ton. Deze enorme verschillen zijn te wijten aan de papiersoort die kan bestaan uit weefsel, karton, kraftliner, krantenpapier, hoogwaardige tijdschriftproducten en meer.

Weefsel of krantenpapier is relatief zacht papier, gevoelig voor beschadiging en het vereist niet erg veel klemkracht om op te tillen, maar het tolereert ook geen hoge druk. Tijdschriftpapier is daarentegen groter (tot 7000 kg en 4,6 m hoog) en vereist grotere klemkrachten, maar verdraagt het klemmen goed. 

"Verschillende papierkwaliteiten vereisen verschillende klemdruk en we werken nauw samen met gespecialiseerde leveranciers van hulpstukken, zoals Bolzoni Auramo, met een brede selectie klemmen en waar ze hulp bieden met het instellen van de juiste druk voor schadevrije behandeling", zegt David. 

Ongeacht of een enkele of dubbele mastklem of een roterende klem geschikt is voor de toepassing, kan onvoldoende of een te hoge druk schade aan de rol veroorzaken, hetgeen problemen kan veroorzaken tijdens het printproces.  Dit kan kosten veroorzaken, omdat de rollen papier dan opnieuw moeten worden verpulperd.

"Hyster heeft een poort op de hydraulische klemfunctie geïntroduceerd om te voorkomen dat de klemhendel onbedoeld geactiveerd wordt. De 'Return to Set Tilt'-functie helpt ook om ervoor te zorgen dat de rolllen plat worden neergezet, waardoor schade aan de randen wordt verminderd", zegt David. 

"Voor klanten in de papierindustrie is er ook een camera-oplossing waarmee de bestuurder de onderkant van de rol vanuit de cabine kan zien.  Hierdoor kan de bestuurder de rol nauwkeuriger neerzetten en kan schade worden voorkomen."

Hyster heeft een uitgebreide reeks opties voor het detecteren van andere heftrucks, voorwerpen en voetgangers.  In combinatie met camera's, telematica en andere technologieën levert de "verbonden" Hyster®-vloot meer productiviteit en zichtbaarheid en wordt schade aan papierrollen voorkomen.  

"Natuurlijk zijn rollen onder intensieve bedrijfsomstandigheden gevoelig voor beschadiging door menselijk toedoen", zegt David. “Door de implementatie van het Hyster Tracker-vlootbeheersysteem groeit de verantwoordelijkheid van de bestuurder en wordt de beschadiging van materiaal en uitrusting beperkt. De bestuurderstraining is nog steeds een essentiële factor, maar Hyster Tracker kan helpen om betere rijmethoden te implementeren en uiteindelijk de schade door botsingen en de daaruit voortvloeiende downtime te verminderen."

Factoren zoals gewicht, diameter, verschillende rolbreedtes, papierkwaliteit, type verpakking, opslagpatroon, aantal rollen per cyclus en de rotatie voor maximale efficiëntie moeten nog worden overwogen. Hyster streeft ernaar om nieuwe ideeën naar de werkvloer te brengen en heeft bijvoorbeeld bij sommige havens machines geïntroduceerd die 8 rollen tegelijk aankunnen, waardoor de productiviteit aanzienlijk toeneemt.
Het gaat echter niet alleen om de klemkeuze, de heftruck is net zo belangrijk. Betrouwbaarheid en cost of ownership zijn van groot belang gezien de noodzaak om het papier tegen de laagste kosten door de toeleveringsketen te laten bewegen. 

Om de flexibiliteit te behouden, beschikken Hyster®-heftrucks over hydraulische snelkoppelingen om te helpen schakelen tussen klemmen, vorken en andere hulpstukken. Lekvrije O-ringfittingen verminderen het risico op productverontreiniging, terwijl hydraulische olie met multi-viscositeit langer smeert als het op constant hoge temperaturen wordt gebruikt. Dit beschermt het hydraulische systeem tegen schade veroorzaakt door oliedegradatie.

De luchtkappen minimaliseren het vacuümeffect onder de heftruck en de hydraulische accumulator beschermt het hydraulische systeem en de heftruck tegen stootbelastingen en voorkomt hydraulisch slippen. Dit is met name belangrijk bij klemtoepassingen met hoge capaciteit omdat het de schade aan het papier door de klemarmen minimaliseert die wordt veroorzaakt door schokbelastingen (gaten in de weg, koppelplaten, enz.).  Het verbetert ook het comfort van de chauffeur doordat de schokbelastingen geabsorbeerd worden.  

De lastafhankelijke hydraulische systemen helpen het hydraulische pompgebruik tot een minimum te beperken en houden de hydraulische olie koel.  Om de brandstofefficiëntie te verhogen, bieden de Hyster®-heftrucks ook de ECO-eLo-modus die het motortoerental geregeld verlaagt en de koelvloeistof, transmissieolie en hydraulische oliekoeler van de heftruck lager houdt. 

Schade aan de wikkel veroorzaakt door slappe kettingen is ook een veel voorkomend, maar vermijdbaar probleem binnen de papierindustrie.  Een preventieklep verhindert dat de mastketting spanning verliest wanneer de ingeklemde last wordt gestapeld en de bestuurder de mastdaalfunctie bedient. Wanneer ze worden geopend, zullen de klemarmen niet wegglijden en de wikkel beschadigen.

"Een populaire heftruck in de papierindustrie is de Hyster® H12XM-6, die geschikt is voor een reeks front-end-opzetstukken waaronder 180/360-graden rotatie en enkele en gespleten armklemmen", zegt David. "Het biedt snelle hefsnelheden zonder verlies van de capaciteit tot en met 6200 mm. Sommige klanten hebben echter compactere heftrucks nodig."

Een recente klant van Hyster® had beperkte opslagruimte, maar moest rollen van 5000 kg heffen, 3 hoog stapelen en containers vullen met dezelfde heftruck. Er werd een Hyster® Spacesaver-heftruck geselecteerd met een hefcapaciteit van 9 ton (voor de klem) met dezelfde afmetingen als een 5,5-tons heftruck.

Met een reeks oplossingen voor veel verschillende papiertoepassingen biedt Hyster wereldwijd lokale ondersteuning om ervoor te zorgen dat ongepland onderhoud onmiddellijk wordt afgehandeld en dat papierverwerkers het beste advies krijgen om hun werkzaamheden te optimaliseren. 

Visit www.hyster.eu or http://www.bolzoni-auramo.com