Press Releases

Hyster® Onthult Containerhandler Met Brandstofcel Tijdens Greenport Congress

 Permanente link:   Alle berichten
fuel-cell-250Van 16 tot en met 19 oktober 2018 vond het Greenport Congress plaats en daar kregen bezoekers een exclusief kijkje op de Hyster® zero-emission beladen-containertruck die momenteel door Hyster wordt ontwikkeld.

Deze zero-emissions truck wordt gevoed door een Nuvera®-brandstofcel in combinatie met een Li-ion batterij en was tot het evenement alleen in schema's en 3D-afbeeldingen te zien. Maar bij de presentatie “Alternative energy sources for mobile plant equipment” tijdens het Greenport Congress heeft Willem Nieuwland, projectleider voor Hyster Europe, de eerste foto en video van de eerste rit van het model in ontwikkeling laten zien.

Deze innovatieve elektrische truck wordt ontwikkeld voor een eindgebruiker in de haven van Los Angeles en zal naar verwachting over een volledig geïntegreerd, draadloos en snel laadsysteem beschikken om aan de vereisten van de toepassing te voldoen. Bovendien wordt de truck waarschijnlijk uitgerust met door Hyster® gepatenteerde energieherwinningssystemen, die tot doel hebben om de werktijd en winstgevendheid bij toepassingen in havens te verhogen en de energiekosten voor laden te verlagen.

De truck wordt ontwikkeld met subsidie van California Air Resources Board (CARB), die is toegekend voor het ontwikkelen van een containertruck zonder emissies met Nuvera®-brandstofcel. 

De financiering komt van California Climate Investments (CCI), het programma van de staat van Californië ter bestrijding van klimaatverandering die miljarden dollars investeert in het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, het versterken van de economie en het verbeteren van de volksgezondheid.

Ga voor meer informatie naar www.hyster.com en www.caclimateinvestments.ca.gov/.