Press Releases

Hyster ontvangt GOOD DESIGN™ Award voor verbeterde efficiëntie en productiviteit in Stage IV ReachStacker

 Permanente link:   Alle berichten
Hyster Receives GOOD DESIGN™ Award for Efficiency and Productivity Enhancing Stage IV ReachStackerHyster Company heeft een GOOD DESIGN™ Award gewonnen voor de Stage IV RS45-46 ReachStacker (Tier 4 Final). De ceremonie voor de GOOD DESIGN™ Awards wordt door de Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design gepresenteerd en kent elk jaar prijzen voor uitzonderlijke uitmuntendheid in ontwerp toe. De Stage IV ReachStacker is geselecteerd op basis van de efficiënte motortechnologie en het productiviteitsverhogende ontwerp. 

 
“Bij Hyster zijn we continu op zoek naar innovatieve manieren waarmee we onze producten kunnen verbeteren, voor een hogere efficiëntie, lagere emissies, een lager brandstofverbruik en lagere totale cost of ownership, maar wel met dezelfde hoge vermogens en prestatieniveaus die nodig zijn om de allerzwaarste ladingen te verplaatsen”, vertelt Herman Klaus, directeur Big Truck Application Solutions bij Hyster. “Deze GOOD DESIGN™ Award voor de Stage IV ReachStacker is het resultaat van deze toewijding en een weerspiegeling van onze filosofie van uitmuntendheid in ontwerp.” 

 
 
De bekroonde ReachStacker beschikt over technieken waarmee hij de wendbaarste truck in de industrie is, met de beste hefsnelheden in zijn klasse en een uitstekende stapelcapaciteit (deze machine kan maximaal vijf containers hoog en drie rijen diep stapelen); daarom is deze ReachStacker ideaal voor gebruik bij veeleisende toepassingen in havens en terminals. De ReachStacker is daartoe in staat omdat hij standaard wordt geleverd met een Stage IV Cummins QSL 9L-motor met een nominaal vermogen van 350 pk (261 kW) en een Spicer Off-Highway TE 32-powershifttransmissie met 4 versnellingen. Deze truck heeft een geïntegreerde aandrijflijn met een emissiereductiepakket en is zodanig ontwikkeld dat hij de efficiëntie verbetert door tot 20 % minder brandstof te verbruiken dan eerdere Stage IIIA-modellen (Tier 3). Bovendien is de truck uitgerust met een stationairfunctie met slaapstand, die het stationair toerental verlaagt als de truck langere tijd stilstaat, waardoor de truck minder brandstof verbruikt.

 
 
Voor een optimale koeling en een lager brandstofverbruik wordt de ReachStacker geleverd met een ‘on-demand’ koelsysteem voorzien van een hydraulisch aangestuurde ventilator die alleen werkt wanneer er koeling nodig is. Dat werkt veel efficiënter dan ventilatoren met directe aandrijving omdat die tijdens het gebruik continu energie verbruiken.

 
 
De serie heeft ook een lastafhankelijk ‘on-demand’ hydraulisch systeem dat alleen olie levert als dat nodig is. De pompen met variabele opbrengst van het ‘on-demand’ hydraulische systeem kunnen meer olie leveren, ook bij lage pomptoerentallen. Dat betekent dat de motor met lagere toerentallen kan draaien en de hydraulische olie en componenten langer meegaan, maar dat er tegelijkertijd 10 % minder brandstof wordt verbruikt vergeleken met een typisch hydraulisch systeem met vast debiet en dat er minder warmte en lawaai wordt gegenereerd. De ReachStacker heeft ook een functie voor automatische toerentalverhoging, een innovatieve functie die automatisch het toerental verhoogt op basis van het gewenste hydraulische toerental, waardoor de motor binnen een zo efficiënt mogelijk bereik blijft werken en de machine gemakkelijker is te bedienen voor de bestuurder.

 
 
Ga voor meer informatie naar www.hyster.eu