Press Releases

Hyster Ontwikkelt Ruimtebesparende Oplossingen Voor Magazijnen

 Permanente link:   Alle berichten
01Hyster250Steeds vaker wordt de magazijnruimte inadequaat door de groeiende vraag. Een reden daarvoor is de continue vraag van online shopping. Statista, een Duits online portal voor statistieken, verwacht dat de omzet van alleen al B2B-transacties van 40 miljard euro in 2018 zullen stijgen naar ongeveer 46 miljard in 2019.

 De ruimtebesparende oplossingen van Hyster helpen om elke vierkante meter van de beschikbare ruimte in het magazijn optimaal te benutten.

De bouw van high-baymagazijnen in 1970 gaf aanleiding tot de productie van speciale vorkheftrucks voor smalle gangpaden waarmee bedrijven hun opslagcapaciteit konden optimaliseren. Vandaag moeten vele bedrijven door de continue groei van de onlinemarkt hun opslagruimte vergroten binnen dezelfde magazijnoppervlakte.

Beschikbare ruimte optimaliseren 

"Een standaard vorkheftruck heeft iets meer dan 50 procent van het vloeroppervlakte nodig om te manoevreren", zegt Jürgen Emmenegger, Warenhoud System Specialist van Hyster Europe. "Daarom is het gebruik van smallegangentrucks of magazijnen met hogere stellingen de meest kosteneffectieve oplossing." 

De Hyster®-VNA- en -orderverzameltrucks met grote hefhoogte die in supermarkten en de detailhandel worden gebruikt, zijn uiterst geschikt voor het transport en de opslag van ladingen in smalle gangen.

Magazijnoplossingen voor efficiënte werkprocessen

De krachtige smallegangentrucks van de Hyster® C1.0-1.5-serie kan naargelang het model ladingen tot 1500 kg tot een hoogte van bijna 17 meter tillen. De trucks zijn ook geschikt voor het transport van producten met ongebruikelijke vormen en groottes. "Zo bieden we bijvoorbeeld een model met speciale configuratie voor lange omvangrijke lasten", zegt Emmenegger. "We hebben de smallegangentruck uitgerust met een lange vork voor het transport van moeilijke ladingen van twee meter."

Het beste voorbeeld van de ontwikkeling van ruimtebesparende logistieke oplossingen door Hyster is het gebruik van smallegangentrucks in het semi-automatische high-baymagazijn van een textiellogistiek bedrijf. Het hart van het werkproces bestaat uit vier betrouwbare Hyster® C1.3-smallegangentrucks die met behulp van een geavanceerd inductiesysteem in hun gangpaden worden gehouden. Hierdoor wordt de zijwaartse afstand tot de schappen tot een minimum beperkt en wordt er ruimte bespaard.

Het intelligente design van de vorken op de modellen van deze serie maken deze trucks tot een van de meest compacte en robuuste laststabiliserende trucks in de industrie. Als de draaibare vork zijwaarts wordt geschoven, gaat een geïntegreerde pantograaf automatisch open zodat de truck zelfs in de smalste gangpaden kan manoeuvreren met maximale speling aan weerskanten.

Pallets op ooghoogte opslaan

Bij de opslag en het ophalen van pallets heeft de chauffeur optimaal zicht op gelijke hoogte met de goederen. Hierdoor wordt de kans op schade gereduceerd en wordt de efficiëntie verhoogd in vergelijking met oplossingen waarbij de chauffeur onder de ladinghoogte werkt.

Het Hyster® CANbus-communicatiesysteem, de temperatuurregelingssystemen en de krachtige en betrouwbaar geïsoleerde driefasige AC-motoren minimaliseren de onderhoudsbehoefte. Het efficiënte energiebeheer garandeert bovendien een lange levensduur en lage bedrijfskosten. De Hyster®-smallegangentrucks en Hyster®-reachtrucks worden geproduceerd in de Italiaanse fabriek in Masate nabij bij Milaan.

Reachtruck voor nauwe ruimtes

De Hyster®-reachtruck met kantelmast is speciaal ontworpen voor toepassingen in de detailhandel en wordt door vele bedrijven gebruikt voor de e-commerce-opslag. Met een hefhoogte tot 7,5 meter, een klein chassis en een draagvermogen tot 1400 kg is de truck ideaal voor werkzaamheden in kleine ruimtes. De modellen R1.0E, R1.2E en R1.4E zijn uitgerust met een kantelmast zodat de chauffeur niet te ver hoeft uit te reiken bij het stapelen en verzamelen van pallets uit de stellingen.

De Hyster®-reachtrucks met kantelmast zijn uitgerust met hetzelfde hoogwaardige chauffeurscompartiment als andere Hyster reachtrucks en bieden optimaal zicht via de mast en beschermkap. Ze zijn bovendien uitgerust met heel wat ergonomische verbeteringen die het comfort van de chauffeur verhogen. Er zijn verschillende chauffeursopties beschikbaar, zoals het Hyster® Tracker Fleet Management System en een voedingsbron die individueel aan de tijd- en lastvereisten van de taak kan worden aangepast met de optie van verschillende batterijgroottes.

Kosteneffectieve opslagoplossingen voor nauwe ruimtes 

"We hebben de compacte S1.0E-1.2E-serie meeloopstapelaars speciaal ontwikkeld voor bedrijven die een truck met uitstekende wendbaarheid in kleine ruimtes zoeken", zegt Emmenegger. "Met een hefcapaciteit van 1,2 ton zijn deze stapelaars geschikt voor dagelijkse minder intensieve magazijntoepassingen en hebben ze een zeer goede prijs/prestatieverhouding."

IT-ondersteunde planning voor optimale logistiek van goederen

De voorwaarde voor het optimale gebruik van de beschikbare ruimte in een magazijn is efficiënte planning. Hyster heeft hiervoor een speciaal simulatiesoftwaretool ontwikkeld dat rekening houdt met ruimtebeperkingen en oplossingen identificeert die de vereiste doorvoer tijdens piektijden garanderen. Alles op lagere totale cost of ownership.

Meer informatie over efficiënt en kosteneffectief intern transport in logistieke toepassingen vindt u op www.hyster.eu.