Press Releases

Hyster spreekt over zero emissions en het oppakken van dubbele reefers tijdens TOC 2017

 Permanente link:   Alle berichten
HysterRS46Tijdens de TOC in Amsterdam van 27-29 juni zal Hyster Europe spreken over een project voor het elektrificeren van containerhandlers en over de nieuwe lege containerhandlers met een capaciteit van 11 ton . Jan-Willem van den Brand van Hyster vertelt over het electrificatie project. En er nog meer te zien tijdens de TOC van dit jaar. 

Geëlektrificeerde trucks voor laden containerhandlers

in de nabije toekomst moeten terminals hun Big Truck-machineparken kunnen elektrificeren om over te kunnen stappen op zero-emissions, terwijl ze tijdens een volledige dienst dezelfde prestaties als een dieseltruck moeten kunnen leveren. Binnenkort beginnen we met het testen van een containerhandler voor volle containers van Hyster®  (52 ton) voorzien van elektrische motoren. 

Innovatieve, elektrische grote high-voltagetrucks zullen in de toekomst in staat zijn om continu gebruik te ondersteunen dankzij gebruikersvriendelijke oplaadmogelijkheden of, nog later, opties voor het snel vullen van H2 (waterstofcel). Het team van Hyster is op de TOC aanwezig om over de bedrijfsplannen te praten om elektrificatie in de sector verder te brengen.

Nieuwe lege containertruck van 11 ton 

Hyster presenteert ook de H11XM-ECD9 empty containerhandler die  dubbele lege containers kan pakken en die zelfs kan werken met reefers van 40 voet met koeleenheden aan dezelfde kant, die daardoor een flinke offset belasting hebben. Met een capaciteit van 11 ton biedt deze truck aanzienlijke voordelen in productiviteit, omdat lege containers tegenwoordig regelmatig zwaarder zijn dan 5 ton, vooral bij koelcontainers met natte vloeren. 

Naast de robuuste nieuwe H11XM-ECD9 zijn er vier nieuwe modellen toegevoegd aan de serie H8-11XM-ECD9, de vervanger van de populaire serie H18-23XM-12EC. Deze trucks zijn perfect voor zowel de huidige als toekomstige vereisten bij het verplaatsen van lege containers. 

Reefers zijn over de hele wereld in omvang en aantal aan het groeien. Deze vorkheftruck biedt meer flexibiliteit zodat 40' reefers niet meer apart hoeven te worden opgepakt en de doorvoertijd hierdoor afneemt. Hyster is al jaren een grote speler op de groeiende "empty" markt  en heeft de truck verder verbeterd om de kosten per verplaatste container te verlagen.

Containers wegen voor VGM

Hyster heeft het Hyster® Static Plus-weegsysteem ontwikkeld om de Geverifieerde Brutomassa (Verified Gross Massa, VGM) tijdens de werkzaamheden voor SOLAS* te meten, vooral in gebieden met ijkingsvoorschriften (Legal for Trade). Dit systeem kan worden geleverd op Hyster® ReachStackers en trucks voor geladen containers. 

De containers worden gewogen zodra ze worden opgepakt. De chauffeur hoeft zijn werkzaamheden niet te onderbreken omdat de container kan worden gewogen terwijl de truck rijdt. Bovendien is het systeem zeer nauwkeurig met een weegafwijking van ongeveer 1 % van het laadgewicht. Klanten kunnen hun eigen velden aan het systeem toevoegen, zoals container-ID, bestemming en locatie.

Naast VGM-gegevens biedt het Static Plus-systeem nauwkeurige informatie voor naleving en rapportage in verband met de logistiek. De efficiëntie van toepassingen met containers kan door analyse van deze informatie worden verhoogd. 

Online blijven met uw machines

Slimme terminals kunnen hun efficiëntie verhogen en geld besparen door de gebruiksgegevens voor hun trucks te analyseren, toegang tot trucks te beperken en toezicht op dagelijkse controles te houden. Hyster Tracker is een telematicasysteem dat kan bepalen welke machines te veel of te weinig wordt gebruikt, en dat kan per truck, machinepark of locatie. Uurmeter, gebruikskosten, periodiek onderhoud, foutcodes en schokregistratie kunnen allemaal worden bijgehouden, met daarnaast extra functionaliteit, zoals toegangsregeling voor chauffeurs.
De brandstof- of energiekosten kunnen dankzij de functie voor automatische uitschakeling worden verlaagd. Deze functie zorgt dat de machine wordt uitgeschakeld als deze gedurende een ingestelde tijd stilstaat. Ook is het mogelijk om in de gaten te houden of chauffeurs de controlelijst vóór een dienst hebben ingevuld, de snelste manier om problemen met de truck te beperken en stilstandtijd te minimaliseren.  

‘Virtual reality'-ervaring

Bij de stand van Hyster® op de TOC kunnen bezoekers een ‘virtual reality'-simulator proberen, een simulator waarmee bezoekers een Hyster® Fortens®-vorkheftruck van 3 ton kunnen ervaren.  Iedereen kan achter het stuur plaatsnemen voor een totale 3D-ervaring onder zelfs de meest veeleisende gebruiksomstandigheden.

De simulator heeft dezelfde stoel als het Hyster® Fortens®-model, met dezelfde pedalen, stuur, CANbus en hydraulische bedieningselementen.  De gebruiker draagt een VR-headset en als hij zijn hoofd draait, kijkt hij op verschillende manieren door de mast, omhoog, omlaag en langs de zijkant, terwijl de toeschouwers de activiteit op een scherm kunnen bekijken. 

Speciale ontwerpen en ondersteuning voor efficiënte werkzaamheden in havens en terminals

De meeste Hyster® Big Trucks beschikken over aangepaste techniek, omdat elke toepassing anders is. Hyster biedt oplossingen voor specifieke uitdagingen.

We leveren diverse machines voor gebruik in havens en terminals, van schip tot havenopslag, en bieden daarnaast wereldwijd ondersteuning via het eigen netwerk van sterke partners. U vindt de productmanagers en specialisten van Hyster® bij stand F74 van de TOC Europe.