Press Releases

HYSTER VIERT 35 JAAR SUCCES IN CRAIGAVON

 Permanente link:   Alle berichten

First_Minister_of_Northern_Ireland_Arlene_Foster_with_Plant_Manager_Jim_DowneyOp 20 en 21 april werd het 35-jarig bestaan van de Hyster®-vorkheftruckfabriek in Craigavon, Noord-Ierland gevierd waar het nieuwste product, de Hyster® XT-serie vorkheftruck, geïntroduceerd wordt voor productie in Europa.

Op de eerste dag van het evenement hoorden de gasten het verhaal over de vorkheftruckfabriek, dat begon met de opening van de vestiging in 1981.  De ontwikkelingen van de fabriek door de jaren heen werden gepresenteerd en er werd benadrukt hoe dit de norm heeft gesteld voor de wereldwijde kwaliteit in de productie van vorkheftrucks. Ook werd de ervaring en toewijding van het team in de fabriek erkend. Het interactieve evenement keek ook naar een positieve toekomst, met de exclusieve onthulling van de nieuwste vorkheftruck die in Craigavon geproduceerd wordt voor export naar EMEA; de Hyster® XT-serie.  


Een hoogtepunt van de dag was een speciale ceremonie waarbij een boom werd geplant door de premier van Noord-Ierland, Arlene Foster samen met de huidige fabrieksmanager Jim Downey om alle medewerkers van de Craigavon-fabriek te bedanken voor hun bijdrage sinds de opening.  De boom werd geplant in de buurt van een oude eik die er al stond voordat de fabriek werd gebouwd en die met respect is behouden.

"Hoewel we ons verleden en het succes van het bedrijf gedurende de afgelopen 35 jaar hebben gevierd, gaan we een boeiende toekomst tegemoet. Wij hebben de weg vrijgemaakt voor voortdurende groei en duurzaamheid van de Craigavon-fabriek", aldus Jim Downey, fabrieksmanager.

De premier van Noord-Ierland, Arlene Foster feliciteerde het bedrijf en zei: "Dit bedrijf is een echt voorbeeld van uitstekende productie van wereldklasse.  Hyster-Yale heeft terecht een eersteklas reputatie verdiend voor expertise en toewijding. Ik wil het hele team bedanken voor hun inzet voor continue verbetering en innovatie."

De heftruckfabriek in Craigavon, vlakbij Belfast, werd geopend in april 1981 en is de grootste van de weinige vorkheftruckfabrieken die het Vereningd Koninkrijk vandaag de dag nog heeft.  De fabriek is een echt succesverhaal in Noord-Ierland. De fabriek heeft een oppervlakte van meer dan 41.300 m2  en biedt werk aan honderden mensen, van wie velen al decennia werkzaam zijn bij de fabriek. Van de huidige medewerkers zijn er zelfs 33 die al sinds het eerste jaar na de opening in de fabriek werken.

Klik hier om een video te zien van de fabriek in Craigavon, toen en nu.

In 2003 werd aanzienlijk geïnvesteerd om van de fabriek in Noord-Ierland een eersteklas productiecentrum te maken voor heftrucks met een interne verbrandingsmotor (ICE).  Vanaf 2008 werden er elektrische vorkheftrucks geproduceerd in de fabriek, en tegenwoordig worden er in Craigavon jaarlijks vele duizenden verschillende heftrucks gemaakt waarvan de meeste geëxporteerd worden naar Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten.  

Klik hier om een video te zien van de productie van elektrische heftrucks in Craigavon.

In de loop der jaren heeft de fabriek meerdere prijzen gewonnen voor de inzet voor zowel kwaliteit als haar personeel, waaronder de Investors in People Gold Award in 2014 en de bekroning "Best Place to Work" van The Irish News Workplace & Employment Awards 2013.   De fabriek in Craigavon heeft ook de weg vrijgemaakt naar duurzame productie, waarbij miljoenen pond zijn geïnvesteerd in strategieën en technologieën om het milieu te beschermen, energie of water te besparen en minder CO2 uit te stoten.  

De tweede dag van het evenement omvatte de nieuwste Hyster 'HUB'-ervaring die een aantal innovatieve oplossingen, diensten en partners samenbrengt die bijdragen aan het verbeteren van de Hyster-heftruckreeks, nu de grootste in de industrie. 

Gasten kregen de kans om meer te weten te komen over recente productontwikkelingen, met name de nieuwe Hyster XT®-serie; een sterke en duurzame serie van 2.0-3.0 capaciteit vorkheftrucks voor allerlei alledaagse toepassingen binnen en buiten in logistiek, distributie en productie. Ook werd de 'Cool Truck' gepresenteerd, speciaal ontworpen voor de papierindustrie en recyclingindustrie om het veelvoorkomende probleem van oververhitte motoren door stof en papiervuil te voorkomen.  

Bovendien lieten de interactieve sessies de bezoekers ook kennismaken met de Hyster Tracker™ telemetrie-oplossing, ontworpen voor verbeterd fleet management. Er werden ook voedingsopties en aanverwante oplossingen aangeboden door Hyster getoond, met flexibele batterijwisseloplossingen en energiezuinige heftrucks om tegemoet te komen aan de bijzondere behoeften van veeleisende toepassingen.

 "Ons werk in de Craigavon-fabriek heeft bijgedragen aan het stellen van de norm voor kwaliteit in productieprocessen van Hyster-Yale wereldwijd.  We zijn er trots op dat we de nieuwste Hyster® XT-heftruck hier in Noord-Ierland produceren en kijken met enthousiasme uit naar de ontwikkelingen en successen die we met ons team in de komende 35 jaar kunnen bereiken", concludeert Jim Downey, fabrieksmanager.