Press Releases

Industry 4.0: Hyster Europe Introduceert Op Trucks Gebaseerde Robotoplossingen

 Permanente link:   Alle berichten
123Logimat250Hyster Europe werkt nu samen met de Franse roboticaspecialist Balyo. Op LogiMAT, de intralogistieke vakbeurs in Stuttgart, demonstreerde de fabrikant van industriële trucks zijn intelligente robotoplossingen met de Hyster® LO7.0T elektrische trekker.

Alsof deze door magie werd bestuurd, ging de elektrische trekker vooruit op de stand van Hyster in Hal 10. De truck is uitgerust met innovatieve robottechnologie en is een van de eerste modellen die Hyster Europe aanbiedt. "Onze robottrucks maken gebruik van geonavigatietechnologie die werd ontwikkeld door Balyo, waarvoor geen complexe veranderingen in de infrastructuur nodig zijn om de logistieke processen te automatiseren", zei Timo Antony, Area Business Director Central Europe, Hyster. "In plaats daarvan werken de trucks op basis van de structurele kenmerken binnenin het gebouw."
                 
Hyster-trucks navigeren automatisch

Hyster doet hoofdzakelijk een beroep op het geoguidance-systeem om de industriële trucks te navigeren. Op basis van de LIDAR-technologie bepaalt dit systeem de positie van de truck door deze te oriënteren op vaste punten, zoals muren, rekken of de structuur van het gebouw. Reflectoren of andere fysieke navigatiehulpmiddelen zijn niet nodig.

"Deze robotoplossingen zijn gebaseerd op onze heftrucks uit serieproductie, bovendien kunnen de trucks nog steeds handmatig bediend worden", zegt Antony. "Dit grote dubbele voordeel betekent dat de robottechnologie op elk moment kan worden uitgeschakeld en dat de chauffeur de machines indien nodig handmatig kan bedienen. De heftrucks kunnen daarom ook spontaan voor andere taken worden ingezet. Hierdoor verschillen de robotoplossingen van Hyster® aanzienlijk van automatisch geleide voertuigsystemen. Dit komt omdat AGV's die oorspronkelijk voor het transport van kleine onderdelen werden gebruikt, automatisch hun gespecificeerde routes volgen en niet handmatig kunnen worden bediend."

Bovendien zijn sommige AGV's beperkt in hun navigatie en kunnen ze obstakels niet altijd ontwijken. De Hyster® Driven by Balyo-robottrucks zijn uitgerust met geonavigatietechnologie en nemen gewoon een andere route als dat nodig is. Wanneer een heftruck uitgerust met het geoguidance-systeem een obstakel tegenkomt, zal de software in de meeste gevallen een alternatieve route detecteren en kan de "robot" automatisch verder rijden.

Robotica passen zich aan de infrastructuur aan

Industry 4.0 zal het volledige logistieke proces veranderen. Dit is grotendeels te danken aan innovatieve robottechnologie-oplossingen die eenvoudig kunnen worden aangepast aan de betreffende infrastructuur. "We rusten onze standaard heftrucks individueel uit met robottechnologie", zegt Antony. "U kunt gebruikmaken van een enkele robotwagen of een wagenpark." Bovendien vereenvoudigt het gebruik van Hyster®-trucks uit de massaproductie het onderhoud, het oplossen van problemen en het diagnosesysteem van de trucks.
                     
Trucks gaan automatisch op hun doel af

Hyster biedt momenteel verschillende industriële trucks aan die gebruikmaken van de innovatieve robottechnologie. Hiertoe behoren de Hyster®-stapelaars met contragewicht S1.0C, S1.2C en S1.5C en de orderverzamelaars op laag niveau zoals de Hyster® LO2.5. Daarnaast kunnen verschillende Hyster® elektrische trekkers, die worden gebruikt met goederentrekkers om productielijnen aan te vullen, uitgerust worden met de robotoplossingen.
                                       
De route kan worden opgeslagen in de elektrische trekker en na de juiste programmering rijden de tugger trains dan automatisch naar hun bestemming en stoppen ze zelfstandig op de afzonderlijke stations. Voorwaarde: de configuratie van de tugger train blijft ongewijzigd en het gewicht van de ladingen die moeten worden vervoerd is ongeveer gelijk. Als dat niet het geval is, moeten de trekkers opnieuw worden geprogrammeerd. Indien gewenst kan de robottechnologie ook worden uitgeschakeld en kan de chauffeur de trekker zoals gewoonlijk zelf besturen.

"Deze robotoplossing voldoet veel beter aan de eisen van vraagfluctuaties of -pieken", benadrukt Antony. "Maar wat onze oplossing pas echt onderscheidt van anderen is onze aanpak. In plaats van een onveranderlijk technologiepakket ontwikkelen wij samen met de klant individuele oplossingen.

Lasers scannen de omgeving

Het lasergebaseerde navigatiesysteem dat wordt gebruikt voor Hyster®-robottrucks registreert eerst de omgeving met behulp van een laser die is gemonteerd op het voertuig. Dit gebeurt door de truck manueel door het volledige ter beschikking gestelde werkgebied te manoeuvreren. Het daaruit voortvloeiende plan wordt vervolgens aangepast door een technicus, waarna de routes aan de kaart worden toegevoegd. De voltooide kaart wordt dan geüpload naar de andere apparaten in het wagenpark.

Tijdens de werkzaamheden scant de laser de omgeving en vergelijkt deze met de opgeslagen kaart. Op basis van deze vergelijking wordt de huidige positie berekend en voert de automatische stapelaar zijn taken uit. "In principe is de grootste uitdaging in de robotica het integreren van de verschillende oplossingen in bestaande logistieke magazijnsystemen – en als het aankomt op het herontwerpen van geautomatiseerde systemen, moet de ruimte worden gemaximaliseerd", zegt Antony.

Rendement op investering binnen "twee tot drie jaar"

De kosten zijn afhankelijk van het type truck en de specifieke vereisten van de activiteit. In het algemeen kunnen bedrijven verwachten dat de kosten vier tot vijf keer zo hoog zullen zijn als die van een manueel bestuurde vorkheftruck. Daar komen ook nog de installatiekosten bij. "In de meeste gevallen kan een geautomatiseerd systeem, ongeacht de grootte, zichzelf in twee tot drie jaar terugverdienen," zegt Antony. "Wij raden alle klanten aan om het potentiële rendement te bekijken alvorens een geautomatiseerd systeem te implementeren." Om de kosten van het machinepark in het tijdperk van Industry 4.0 te verminderen, loont het zich ook om een beheersysteem voor het machinepark te gebruiken.

Hyster® Tracker brengt de kosten omlaag

Met het Hyster® Tracker-beheersysteem voor machineparken ondersteunt de fabrikant van machines voor intern transport ook bedrijven bij het verzamelen van gegevens – van dagelijkse onderhoudsbeoordelingen tot gebruiksanalyses. Het systeem kan achteraf worden ingebouwd in diverse industriële trucks en containerhandlers. Het stelt u in staat om operationele kosten, periodiek onderhoud, foutcodes en impactgegevens te monitoren en kan gegevens automatisch per e-mail versturen als er zich bepaalde fouten of effecten voordoen. Dit maakt het gemakkelijker om schade op te tekenen en te controleren. Daarnaast kan gps-monitoring worden gebruikt om gebieden te identificeren waar er een grotere kans is op ongevallen, zoals files.

Hyster® Tracker kan ook worden gebruikt met RFID-kaarten, zodat bepaalde machines alleen kunnen worden gebruikt door geautoriseerde of getrainde chauffeurs. Om de brandstof- of elektriciteitskosten te verlagen, kan de uitschakelfunctie worden ingesteld om de truck na een vooraf ingestelde periode uit te schakelen, tenzij deze wordt verplaatst. Aan het begin van de dienst kan de chauffeur een checklist doorlopen en eventuele problemen identificeren, die vervolgens onmiddellijk kunnen worden verwerkt en gecorrigeerd. Dit verlaagt de kosten en vermindert of elimineert mogelijke uitvaltijd.

"Onze technologieën en innovaties zijn altijd afgestemd op de behoeften van de logistieke industrie", zegt Antony. "Dankzij de robuuste en betrouwbare vorkheftrucks en de uitgebreide service en ondersteuning door onze lokale competente dealers profiteren onze klanten van een complete oplossing voor elke stap in de logistieke toeleveringsketen."

Meer informatie over efficiënt en kosteneffectief intern transport in logistieke toepassingen vindt u op www.hyster.eu.