Press Releases

Marmer Met Zorg Verwerkt Door Vorkheftrucks Van Hyster®

 Permanente link:   Alle berichten
100 Marble Handling 250Het is belangrijk om schade en daarmee onnodige kosten te vermijden wanneer er waardevolle ladingen met vorkheftrucks worden verplaatst.  Hyster Europe ondersteunt applicaties waarbij materialen met hoge waarde door betrouwbare trucks en diverse voorzetapparatuur worden verwerkt. De marmerverwerkingsindustrie is een van de voorbeelden waar een gespecialiseerde truck van Hyster kan worden gebruikt om aan de veeleisende behoeften te voldoen.

“Turkije heeft een florerende industrie in natuursteen, maar veel bedrijven hebben te maken gehad met schade bij het vervoeren, stapelen en verschepen van marmerplaten op pallets, die gevoelig zijn voor barsten, breuken of krassen als ze niet met zorg worden behandeld,” zegt Botros Hanna, Industry Manager, Big Truck Solutions bij Hyster.  “Marmer is een zeer waardevol, luxe bouwmateriaal en zelfs een klein beetje schade kan ervoor zorgen dat een lading niet meer kan worden gebruikt, er extra kosten moeten worden gemaakt en de operationele efficiëntie daalt.” 

Daarom biedt Hyster een oplossing voor applicaties in de marmerindustrie: het marmervoorzetapparaat Pars Express 5. Dit is een speciaal bundelvoorzetapparaat dat in combinatie met een robuuste Hyster®-vorkheftruck kan worden gebruikt.  Bij applicaties wordt vaak gekozen voor de H5.5FT-vorkheftruck met dieselmotor of de elektrische Hyster®-vorkheftruck J5.5XN, afhankelijk van de behoeften van hun bedrijf.  Beide trucks bieden een uitstekend zicht en controle bij het verwerken van veeleisende ladingen, om de nauwkeurigheid te verbeteren en schade te beperken.

“Andere marmervoorzetapparaten zijn alleen ontwikkeld voor het lossen van containers – dit is de eerste keer dat er een voorzetapparaat is dat steenladingen op pallets kan verwerken,” zegt Hanna.  “Samen met de stabiele en nauwkeurige werking van een Hyster®-vorkheftruck kunnen applicaties van talloze functies profiteren.”

Met dit gespecialiseerde voorzetapparaat kunnen marmerladingen worden verwerkt met een vorkheftruck in plaats van een kraan, waardoor ladingen niet meer door de kraan of kabel kunnen breken. Wanneer de lading op een pallet is geplaatst, kan de truck met behulp van een voorzetapparaat stukken marmer verplaatsen zonder ze aan te raken, waardoor ze minder schade oplopen.

En met een robuuste truck van Hyster® wordt niet alleen de schade beperkt, maar neemt ook de operationele efficiëntie toe.  Ladingen kunnen sneller worden geladen en gelost, omdat er geen kraan meer nodig is en er dus ook niet hoeft te worden gewacht totdat er een beschikbaar is.  Daarnaast kan het marmer worden opgeslagen op locaties waar geen kraan aanwezig is, zodat de bestaande infrastructuur bij applicaties kan worden gemaximaliseerd.

Bovendien kan diezelfde robuuste truck meer flexibiliteit bieden, omdat de truck binnen talloze applicaties in de toeleveringsketen voor marmer kan worden gebruikt, van productiefabrieken, winkels en showrooms, tot havens en rangeerstations.  De Hyster®-vorkheftruks hebben een robuust chassis en sterk mastontwerp, waardoor de restcapaciteit kan worden geoptimaliseerd bij het werken met voorzetapparatuur, terwijl ze tegelijkertijd goed zicht en een goede stijfheid bieden.

De veelzijdige vorkheftruck ondersteunt diverse verplaatsingswerkzaamheden. Een Hyster®-vorkheftruck met het gespecialiseerde marmervoorzetapparaat kan marmerplaten stapelen, ze binnen een opslaggebied verplaatsen en containers laden en lossen.  

“In de sector voor bouwmaterialen is steeds meer belangstelling voor zowel trucks met dieselmotor als trucks met batterij van Hyster® die met dit specifieke voorzetapparaat zijn uitgerust,” vertelt Hanna. “Organisaties gebruiken elektrische trucks ook elders in hun machineparken, zoals de elektrische vorkheftruck J3.0XN voor het verplaatsen van marmer in kratten.”

“We werken nauw samen met klanten, zodat we de juiste Hyster®-vorkheftruck en de beste voorzetapparaten voor de specifieke vereisten van de applicatie kunnen bepalen,” vertelt Hanna. “Zo kan de totale cost of ownership worden verlaagd, terwijl de optimale productiviteit wordt gehandhaafd, ook in veeleisende sectoren, zoals de marmerindustrie.”

Neem voor meer informatie over oplossingen voor veeleisende applicaties contact op met uw plaatselijke Hyster®-dealer of ga naar www.hyster.eu