Press Releases

Modelogistiek: Van Schaap Naar Shop

 Permanente link:   Alle berichten
1Meyerand mEYERHyster plant material handling-apparatuur voor Meyer & Meyer in recordtijd.
 
De sterke groei van onlinewinkelen daagt niet alleen de modewereld uit, maar ook de logistieke bedrijven. Modelogistiekbedrijf Meyer & Meyer bouwt in slechts negen maanden een modern distributiemagazijn voor mode- en lifestyleproducten op een locatie in Peine. Dit is een uitdaging voor heftruckspecialist Hyster, omdat de bouw voltooid moet zijn voor het begin van de drukke kerstperiode.
 
Het familiebedrijf uit Osnabrück Meyer & Meyer is een ervaren modelogistiekspecialist dat haar klanten langs de hele toeleveringsketen begeleidt – van schaap naar shop. Van het hoofdkantoor in Osnabrück beheert het bedrijf logistieke activiteiten in Europa, Azië en Noord-Afrika, met in totaal 1800 medewerkers.
 
Investering van meer dan 25 miljoen euro
 
Als een groot, digitaal bedrijf in de modebranche heeft Meyer & Meyer zijn capaciteit in Peine uitgebreid door een nieuwe logistieke site toe te voegen met een effectieve vloeroppervlakte van 45.000 vierkante meter. De modelogistiekspecialist heeft meer dan 25 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe centrale magazijn, dat goederen levert aan verschillende logistieke locaties voor modevervoerders en geselecteerde distributiepartners.
 
De nieuwe hal is gebouwd in de nabijheid van het bestaande logistieke centrum van Meyer & Meyer in Peine.
 
Als toevoeging op het magazijn voor de opslag van hangende kledingstukken, dat al een aantal jaar in gebruik is, heeft het bedrijf nu een hal van 25.000 m² in gebruik genomen voor verpakkingsmateriaal.
 
Het draadgeleidingssysteem houdt de heftruck in het spoor
 
In het hart van het nieuwe logistieke magazijn bevinden zich vier krachtige Hyster® C1.3 smalle-gangentrucks (VNA). Smalle-gangentrucks in de C1.0-1.5-serie zijn ontworpen om ladingen tot 17 meter te laden met de gepatenteerde Quad-vorm (stervormige) mast.
 
Dankzij het intelligente revolverkopontwerp is dit model in deze serie een van de meest compacte en robuuste in de industrie en zorgt dit ervoor dat de lading betrouwbaar kan worden gestabiliseerd.
 
Bovendien minimaliseren de hoogwaardige en betrouwbare geisoleerde driefasige AC-motoren, het CANbus-communicatiesysteem en de temperatuurregelaars de onderhoudsbehoefte.
 
Zo gauw de vorken zich opwaarts bewegen, opent automatisch een geïntegreerde pantograaf zodat de machine zelfs in de smalste gangen kan worden gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de vorkheftrucks in het spoor blijven, biedt Meyer & Meyer een geavanceerd draadgeleidingssysteem.
 
"In het midden van het gangpad loopt een inductiedraad die de heftruck nauwkeurig leidt", aldus Torsten Franke, Managing Director van de Hyster®-dealer GS Forklift Service in Wolfenbüttel. "Het is daarmee mogelijk om slechts een paar centimeter afstand te houden van de rijen schappen, en de ruimte optimaal te benutten."
 
Mode van over de hele wereld

 
"Ongeveer 70 procent van de modegoederen wordt tijdelijk opgeslagen en vervolgens geleverd aan andere logistieke locaties met behulp van het magazijnbeheersysteem. Voor dit doel worden liften gebruikt, die de goederen automatisch naar de eerste verdieping van de hal vervoeren", aldus magazijnmanager Alexander Balko van Meyer & Meyer. De overige goederen worden direct naar de distributiepartners gezonden.
 
Mode wordt vanuit de hele wereld per vrachtwagen aan het magazijn geleverd. Vanaf de helling nemen Hyster®-pallettrucks en -orderpickers het transport over naar het hoogbouwmagazijn, waar de smalle-gangentrucks wachten op de goederen.
 
Meer dan 50 Hyster®-heftrucks in gebruik
 
Er worden voortdurend meer dan 50 Hyster®-heftrucks gebruikt bij Meyer & Meyer. "Naast de planning was de grootste uitdaging om alle heftrucks in Peine te leveren, van de P1.6 elektrische low-lift heftruck tot de K1.0L-orderverzameltruck en van de R1.6-vorkheftrucks tot de VNA-trucks en dan ook nog alles werkend binnen negen maanden", aldus Franke.
 
"Als puzzelstukjes die bij elkaar passen, zijn de verschillende heftrucks speciaal geselecteerd voor hun gebruik – bijvoorbeeld de low-level orderverzameltrucks", vervolgt Franke. De machines die speciaal zijn ontworpen voor het werken met tijdsgevoelige taken, zijn ook geschikt voor het horizontale transport van ladingen, zoals cross-docking en shuttling-werkzaamheden.
 
"Hoewel de laatste details van de processen en de exacte configuratie van de heftrucks nog moeten worden uitgewerkt, hebben we al de eerste machines bij Hyster besteld om de deadline te halen", zegt Franke.
 
De enorme inspanning is de moeite waard geweest. Want "Hyster had het beste aanbod en kon dit aantonen met de beste service in het verleden", aldus magazijnmanager Balko. Bijvoorbeeld, een service engineer van GS Gabelstapler Service zorgt voor de vorkheftrucks ter plaatse met onderhoud en reparatie.
 
Efficiënt energiebeheer verlaagt de kosten
 
Bijna alle magazijnheftrucks gebruikt bij Meyer & Meyer zijn uitgerust met lithium-ion batterijen. Dit zorgt voor snel opladen, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze en zorgt voor een lange levensduur onder de zwaarste omstandigheden. Daarnaast hebben de vorkheftrucks efficiënt energiebeheer, waardoor de bedrijfskosten laag zijn.
 
Voor meer informatie zie www.hyster.eu en www.meyermeyer.com