Press Releases

Nieuwe Opties Van Hyster Om Containers Te Verplaatsen Op De Tweede Rail

 Permanente link:   Alle berichten
250 - 2nd railHyster Europe heeft nieuwe oplossingen ontwikkeld om terminals te helpen om containers te verplaatsen die op treinwagons op de tweede rail geplaatst moeten worden.

“Terminals willen schades beperken en efficiëntie verbeteren bij het verplaatsen van containers op de tweede rail", zegt Mark Nailer, Industry Manager voor Hyster Europe. "In nauwe samenwerking met klanten die een terminal runnen, hebben we een ReachStacker ontwikkeld die beschikt over een verhoogde cabine en de mogelijkheid om de boom en de spreader van een afstand lopend te bedienen."

Containers verplaatsen op de tweede rail met een verhoogde cabine

Deze nieuwe omhoog scharnierende cabine is een optie op de Hyster® RS46 ReachStacker en biedt de chauffeurs direct zicht op de bovenste cornerpockets van containers op de tweede rail, zelfs als er een High Cube-container op een treinstel in de eerste railpositie staat. 

Vroeger had het gebruik van camera's of personeel, bekend als spotters, om de chauffeur te begeleiden zijn beperkingen, waardoor de activiteit meer tijd in beslag nam en de kosten per verplaatste container stegen.

"De cabine wordt soepel omhoog en omlaag gezet op een scharnierende arm, zodat de chauffeur gemakkelijk over een container kan kijken, wat de productiviteit meteen bevordert", zegt hij. "Beide deuren moeten vergrendeld zijn en de cabine kan ook tijdens het rijden worden verhoogd, hoewel de snelheid dan automatisch wordt verlaagd tot 10 km/u."

Om een zware lading te verplaatsen op een langer lastzwaartepunt kan er een stabilisator worden ingezet aan de voorkant van de ReachStacker. Daarnaast is de cabine uitgerust met een optionele kanteling van maximaal 10 graden die bijdraagt aan een beter zicht bij het werken met hooggeplaatste containers en dit soort werk comfortabeler maakt.

"De totale hoogte van de ReachStacker als de cabine is neergelaten is gelijk aan de hoogte van het standaardmodel, in tegenstelling tot de modellen van concurrenten die een mast gebruiken", zegt hij. "Dit voorkomt dat het zicht naar achteren wordt beïnvloed.  Bovendien wordt het transport over de weg vergemakkelijkt en de ingebruikname van de truck versneld." 

Ook de onderhoudskosten blijven laag met functies zoals een enkel smeerpunt. Zowel op de truck als in de cabine zelf zijn er ook hendels aanwezig om de cabine manueel neer te laten bij ziekte van de chauffeur of als de truck defect raakt.

Containers verplaatsen op de tweede rail met afstandsbediening

"Er wordt vaak gebruik gemaakt van spotters bij het verplaatsen van containers op de 2e rail, maar die zijn niet meer nodig", zegt Mark. "We hebben ook een afstandsbediening ontwikkeld voor de boom en de spreader waarmee de chauffeur de container te voet kan positioneren."

Eerst plaatst de chauffeur de container snel in min of meer de juiste positie boven de wagon. Nadat de afstandsbedieningsmodus die het voertuig stilzet wordt geselecteerd, verlaat de chauffeur de ReachStacker.

"De chauffeur begeeft zich naar een veilige positie met goed zicht op de tweede rail en gebruikt de afstandsbediening om de boom en de spreader te verplaatsen", zegt hij. "Alle relevante operationele gegevens worden weergegeven op de afstandsbedieningseenheid zodat de container snel en eenvoudig kan worden gepositioneerd. Dit betekent dat chauffeurs onafhankelijk van elkaar kunnen werken zonder dat er een spotter nodig is." 

Voor de standaard verplaatsing van containers op de eerste rail beschikt Hyster Europe over een aantal verschillende ReachStacker-opties zoals intermodale ReachStackers met poten voor swap bodies. Hyster Europe heeft ook veel oplossingen voor alle soorten andere verplaatsingen op rails, of het nu gaat om recycling, metalen spoelen, metalen platen, stalen buizen, papierrollen, hout of andere breakbulk. 

Ga voor meer informatie naar www.hyster.eu.