Press Releases

Ontwerp Voor Chauffeurs Verzekert Efficiëntie in De Toekomst, Zegt Hyster Europe

 Permanente link:   Alle berichten
grab-handle-250Terwijl berichten over zelfrijdende auto's en vrachtwagens de mainstream media in de ban houden, zijn geautomatiseerde heftrucks al realiteit in een groeiend aantal handelingen.  Phil Mean van Hyster Europe gelooft echter dat nieuwe innovaties om menselijke chauffeurs te helpen productiever te zijn essentieel blijven voor fabrikanten van vorkheftrucks.

"Automatisering is perfect voor veel repetitieve taken, maar misschien is het nooit de juiste optie voor iedereen", zegt Phil Mean, Product Strategy Manager voor Hyster Europe, dat al volledig en gedeeltelijk geautomatiseerde oplossingen voor heftrucks biedt. 
"Het blijft echter van essentieel belang om de efficiëntie van een heftruckchauffeur te verbeteren met nieuwe functies die meer comfort, bewustzijn of zicht bieden", zegt hij. "Continue innovatie verbetert Hyster®-vorkheftrucks zodat de productiviteit in echte toepassingen stijgt, en het zijn meestal de kleine details die een groot verschil maken."

Gemakkelijk te besturen

De door IC aangedreven Hyster® XT-serie is bijvoorbeeld voorzien van nieuwe ontwerpelementen die bijdragen aan een verbeterde efficiëntie van de chauffeur. De truck is ontworpen voor alledaagse handelingen, dus de lay-out en het ontwerp van de bedieningselementen maken het gemakkelijk voor de chauffeurs om de hydrauliek te activeren wanneer ze regelmatig in en uit de truck stappen.

"We innoveren voortdurend om de efficiëntie van de bestuurder te verbeteren, maar de keuze van de bedieningselementen is afhankelijk van de toepassingsvereisten", zegt Phil.  "Bij de Hyster® FT-serie hebben we bijvoorbeeld een nieuwe joystick-optie ontwikkeld voor locaties die extra hulpstukken gebruiken." 

“We hebben ook de “TouchPoint™”-minihendelarmsteun ontwikkeld als een optie voor Hyster® Fortens®-heftrucks.  Dit plaatst de bedieningselementen van de truck binnen handbereik van de chauffeur om de beweging van de chauffeur te minimaliseren, terwijl een snelle en nauwkeurige bediening mogelijk is", zegt Phil. 

Gemakkelijk manoeuvreren

Het intelligente ontwerp van de elektrische vorkheftrucks van Hyster® biedt een draaicirkel van nul, zodat chauffeurs gemakkelijker kunnen draaien en meer ruimte hebben om efficiënter te werken. 

"Begrijpen hoe vorkheftrucks in verschillende toepassingen worden gebruikt, is essentieel om een truck te ontwikkelen die rekening houdt met de productiviteit van de chauffeur", legt Phil uit. “Een chauffeur van een Hyster® FT-vorkheftruk in een 24/7 logistieke activiteit met hoge intensiteit kan bijvoorbeeld profiteren van functies en opties zoals het Auto Deceleration System (ADS), Gecontroleerde rijrichtingsomschakeling, Autospeed Hydraulics en Achteruitrijbeveiliging op hellingen.”

"Al deze functies kunnen bijdragen aan efficiënter en nauwkeuriger manoeuvreren in de praktijk", vervolgt hij. 

Gemakkelijk achteruit rijden

Voor toepassingen waar heftruckchauffeurs veel achteruitrijden, heeft Hyster Europe een intelligent ontwerp gebruikt voor zijn vorkheftruckassortiment om de belasting van de rug en nek van de chauffeur te helpen verminderen.  Heftrucks combineren dunne profielen op de beschermkap, een laag geplaatst contragewicht en een goed gepositioneerde handgreep voor het achteruitrijden met geïntegreerde claxonknop om chauffeurs comfortabel en efficiënt te houden, zelfs tijdens het achteruitrijden.

Een optionele draaiende, of in sommige gevallen, een roterende stoel op een vorkheftruck zorgt voor een verdere verbetering van zowel het zicht als het comfort, wat tot nog meer efficiëntie kan leiden.

Gemakkelijk wegen

"Hoewel repetitieve taken geschikt zijn voor automatisering, zijn veel factoren bij handelingen variabel, zoals het gewicht van een lading", zegt Phil.  Hyster Europe heeft onlangs een nieuwe reeks mobiele weegoplossingen geïntroduceerd, zodat chauffeurs ladingen tijdens het transport nauwkeurig kunnen wegen in plaats van elke lading naar een statische weegschaal te transporteren, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en de efficiëntie wordt verhoogd. 

"Weging op de heftruck helpt chauffeurs op zoveel manieren", zegt Phil. "Ze kunnen problemen met binnenkomende goederen daar en dan oplossen, transportgewichten registreren, verzamelfouten identificeren, vulniveaus controleren of zelfs gemakkelijker ingrediënten mengen en doseren. Ze kunnen natuurlijk ook overbelasting voorkomen als de lading niet bekend is."

Oplossingen voor specifieke toepassingen

Bijna elk type vorkheftruck van Hyster® kan worden uitgerust met extra systemen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de handeling, en biedt extra functies om de efficiëntie van de chauffeur te verbeteren. 

Nieuwe Hyster®-camerasystemen kunnen helpen het zicht van de chauffeur te verbeteren, waardoor bijvoorbeeld producten efficiënt en nauwkeurig in hoge rekken kunnen worden geplaatst en het zicht in moeilijke omgevingen wordt verbeterd.

Om de efficiëntie van de chauffeur bij het uitvoeren van dagelijkse vorkheftruckcontroles te verhogen, helpt het Hyster Tracker Wireless Asset Management System de chauffeur om de essentiële controles voor elke dienst snel en efficiënt uit te voeren, zodat het voertuig niet wordt gebruikt totdat alle controles zijn voltooid. 

Bovendien heeft Hyster Europe onlangs een zijdelingse batterijwissel geïntroduceerd op verschillende elektrische vorkheftrucks tot 3,5 ton.  Dit kan de productiviteit van de chauffeur verhogen door het gemakkelijker te maken om de batterij te vervangen, zowel voor het opladen als voor onderhoudsvereisten.

"Er zijn zo veel nieuwe innovaties die de efficiëntie van de chauffeur ten goede komen en er worden nog veel meer innovaties verwacht", zegt Phil. "We blijven de chauffeur centraal stellen in onze ontwerpen, terwijl we de voordelen van automatisering en andere nieuwe technologieën omarmen, waar ze het best voldoen aan de behoeften van bepaalde toepassingen."

Ga voor meer informatie over het uitgebreide aanbod van Hyster®-hefttrucks naar www.hyster.eu.