Press Releases

Speciaal Ontworpen Hyster®-Heftrucks Blazen Nieuw Leven in Het Intern Transport Bij Heineken

 Permanente link:   Alle berichten
250 - heinekenZes nieuwe elektrische Hyster®-heftrucks, uitgerust met speciale technologie om aan de eisen van de brouwerijactiviteiten te voldoen, werden geleverd aan de Ierse Heiniken-vestiging in Cork.

Heineken Ireland is een volledige dochteronderneming van Heineken International, die onder meer Heineken, het best verkochte bier van Ierland, Murphy's, Amstel en Coors Light in haar portfolio heeft.  De in 1856 opgerichte vestiging in Cork heeft 458 mensen in dienst en verscheept elk jaar 2 miljoen vaten naar cafés, hotels, restaurants, supermarkten en groothandels.  Als zodanig zijn de werkzaamheden op het terrein van de brouwerij intens, per dag worden er gemiddeld 20 vrachtwagens geladen en gelost.

"Elke dag komen er lege vaten aan die gelost moeten worden en op een transportband moeten worden geplaatst om ze naar het productiegebied te brengen", verklaart Matt Hardy, Industry Manager voor Hyster Europe. "Tegelijkertijd worden er in het opslaggebied volle vaten verzameld en gestapeld die klaar zijn om verzonden te worden."

"Deze ladingen zijn een uitdaging voor het intern transport omdat ze niet altijd zijn gepalletiseerd. Bovendien variëren ze in grootte en zijn ze vaak erg hoog", vervolgt Matt.

Om deze uitdagingen te overwinnen, heeft het Hyster Special Truck Engineering Team een verhoogd chauffeurscompartiment ontwikkeld voor de zes nieuwe Hyster® J3.5XN-heftrucks die het zicht rondom en naar boven verbetert. In een standaardtruck zou de chauffeur niet over hoge ladingen kunnen kijken en zou hij normaal gesproken achteruit moeten rijden met de last vanwege het beperkte zicht naar voren. Dankzij het verhoogde chauffeurscompartiment kunnen chauffeurs over ladingen heen kijken en voorwaarts rijden terwijl een standaard truck dat niet zou kunnen, wat het chauffeurscomfort bevordert.

Om de chauffeurs verder te ondersteunen en hun comfort te verhogen, werden de heftrucks ook geleverd met blauwe voetgangerswaarschuwingslampen (PAL) aan de voor- en achterkant, rode PAL's aan de zijkant, een achteruitrijcamera, een automatische parkeerrem, cabineverwarming, een beschermkap met UV-beschermingsglas, een geveerde stoel met hoge rugleuning en minihendels.

Bovendien zijn de nieuwe heftrucks uitgerust met een speciale Kaup Keg-klembevestiging waarmee vaten zonder pallets van verschillende afmetingen en hoeveelheden efficiënt kunnen worden opgetild zonder van hulpstuk te wisselen. Dit is essentieel voor de werking bij het heffen van ofwel vaten van telkens 18 x 50 L of van 24 x 30 L. Om een optimale duurzaamheid te waarborgen, beschikken de elektrische Hyster®-vorkheftrucks ook over spatlappen om het voorzetapparaat te beschermen tegen vuil op de weg.

Verder is het geluidsniveau van de elektrische Hyster®-heftrucks een stuk lager, wat de lawaaihinder vermindert. Hierdoor kan de vestiging indien nodig 's nachts langere diensten organiseren om de productie te verhogen, ondanks het feit dat de vestiging in het centrum van de stad is gelegen.  Deze meer comfortabele werkomstandigheden zijn ook voordelig voor chauffeurs en het personeel van de vestiging. Elektrische heftrucks zijn ook meer milieuvriendelijk. Door over te schakelen van diesel naar elektrische heftrucks heeft Heineken de CO2-uitstoot van zijn vestiging met 112 ton per jaar verminderd.

Zoals wel vaker het geval is in de drankenindustrie, is ruimte een belangrijke uitdaging voor Heineken.  Tussen 7.00 en 19.00 uur moeten er constant tot zes trucks in twee ploegen werken, soms in krappe ruimtes.  Het ontwerp van de Hyster®-heftrucks zorgt ervoor dat ze in kleine ruimtes kunnen manoeuvreren, waardoor chauffeurs op een veilige en efficiënte manier hun werk kunnen doen.

"De betrouwbaarheid van de Hyster®-heftrucks is van essentieel belang voor de werkstroom", zegt Colin McNeely, Sales Director – Ierland, voor Briggs Equipment, de exclusieve Hyster®-distributiepartner voor Ierland. Uitvaltijd vanwege onderhoud en dagelijkse controles is minimaal en de batterijen worden op het einde van een dienst opgeladen, wat een maximale werktijd garandeert tijdens drukke periodes om de efficiëntie te maximaliseren.

Om de batterij snel en eenvoudig te kunnen vervangen, zijn de elektrische Hyster®-vorkheftrucks uitgerust met een zijdelingse batterijwissel. Briggs Equipment Ireland is gevestigd in de buurt van de Heineken-brouwerij en biedt een volledig servicecontract inclusief een totaal batterijmanagement service, waardoor de chauffeurs niet meer betrokken hoeven te worden bij het onderhoud van de batterij.

Om de productiviteit te verhogen, wordt het telematicasysteem van Hyster Tracker gebruikt voor vlootrapportage. Dit systeem controleert zowel het gebruik van de truck als de levensduur van de batterijen en zorgt voor een optimaal beheer van de vloot wat op zijn beurt de kosten verlaagt. Twee Hyster® LPG-vorkheftrucks en één Hyster® R1.4-reachtruck worden ook gebruikt in het goederengebied op de vestiging in Cork.

"Voor Heineken International zijn de betrouwbaarheid en efficiëntie van de distributieketen van het grootste belang", zegt Matt Hardy. Hij legt uit dat Hyster®-heftrucks worden ingezet in veel van de 70 Heineken-vestigingen over de hele wereld, waaronder Italië, Frankrijk, Polen, Slowakije, Rusland, Rusland, Cork in Zuid-Ierland, maar ook Ghana, Nigeria en Egypte. 

"Dankzij een combinatie van goede training, afgestemd op de Heineken-standaard, en Hyster®-trucks die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de toepassing, stellen we met veel plezier vast dat de vestiging in Cork een zeer hoge chauffeursproductiviteit bereikt", aldus Colin McNeely.