Press Releases

Veilige Handling Van Brandbaar Materiaal in De Chemische Toeleveringsketen

 Permanente link:   Alle berichten
250_Safety_HandlingIn het kader van de potentieel explosieve omgevingen die aanwezig zijn in de volledige chemische toeleveringsketen bespreekt Mark Nailer, Industry Manager voor Hyster Europe, de allround-oplossingen van Hyster® die een correcte en efficiënte verwerking ondersteunen.

"Er is slechts een vonk of heet oppervlak nodig om een ontsteking te veroorzaken in de potentieel explosieve omgevingen van de chemische toeleveringsketen", zegt Mark. "Warmte- en vonkencontrole zijn daarom van primair belang voor bedrijven die betrokken zijn bij de productie, de opslag en het transport van brandbare chemicaliën."

Grondstoffen

De productie en levering van grondstoffen aan een fabrikant is de eerste fase van de chemische toeleveringsketen.  Dit potentieel brandbaar materiaal wordt doorgaans geleverd, gepompt en opgeslagen in grote tanks. Vaten en IBC's (intermediate bulk containers) zijn binnen of buiten te vinden in gebieden waar Hyster® ICE diesel- of elektrische vorkheftrucks vaak werken of doorheen rijden.

Dit kan een zone 2* gevaarlijk gebied zijn, geclassificeerd door ATEX** als een plaats waar een mengeling van lucht en brandbare stoffen in de vorm van gas, damp of nevel mogelijk is, maar waarschijnlijk niet voorkomt bij normaal bedrijf.  Om het risico van ontsteking te voorkomen, is het van vitaal belang dat alleen explosiebestendige en goedgekeurde heftrucks dit gebied binnenkomen.

Hyster Europe werkt samen met gespecialiseerde partners, zoals Pyroban, die explosiebeveiligingsconversies uitvoeren zodat de intern transport-apparatuur voldoet aan de lokale wetgeving. In zone 2-toepassingen combineert de Pyroban-conversie van een Hyster®-heftruck gasdetectie met verschillende explosiebeveiligingsmethoden zoals beperkt ademende behuizingen en koeling van de oppervlaktetemperatuur. 

"Het is belangrijk dat chauffeurs zich bewust zijn van de aanwezigheid van een brandbare atmosfeer in een zone 2-gebied, zodat Hyster®-heftrucks die actief zijn in zone 2-gebieden kunnen worden omgebouwd met 'actieve' gasdetectiesystemen", verklaart Mark.  "Dit betekent dat de chauffeur een akoestische en visuele waarschuwing krijgt als er bepaalde gas- of dampniveaus worden gedetecteerd in de lucht, en als dat niveau nog hoger wordt, kan de apparatuur volledig uitschakelen."

Naast systemen die de chauffeur waarschuwen, moeten chauffeurs van Hyster®-heftrucks in zone 2 mogelijk ook bepaalde banden, stoelen, batterijen of andere aanvullende producten toevoegen om het risico op een ontsteking door statische elektriciteit te verminderen.  Er is een breed aanbod van opties beschikbaar via lokale Hyster®-distributiepartners.

Hoewel dit vaker voorkomt in activiteiten in zone 1, kunnen sommige toepassingen ervoor kiezen om een 'passief' gasdetectiesysteem te gebruiken in deze gebieden.  In plaats van het systeem stil te leggen wanneer gevaarlijke gas- of dampniveaus worden gedetecteerd, zijn deze heftrucks omgebouwd om in deze omstandigheden te kunnen werken.

Het chemische productieproces

In de volgende fase van de toeleveringsketen worden grondstoffen gemengd of verwerkt tot specifieke chemicaliën met een hele reeks toepassingen, van farmaceutica en cosmetica tot de voedingsmiddelen-, verf- of coatingindustrie.  

Hier worden Hyster®-heftrucks vaak gebruikt om chemicaliën te transporteren en naar de productielijn te brengen. Deze activiteiten, waarbij ingrediënten worden gemengd, kunnen voordeel halen uit mobiele weegsystemen die op trucks zijn gemonteerd, aangezien deze het mogelijk maken om rechtstreeks vanuit het vatl of de container te doseren. Met behulp van gewichtsinformatie kan de truck nauwkeurig de hoeveelheden ingrediënten leveren.

Terwijl sommige productieactiviteiten zone 2-gebieden zijn, kunnen andere worden geclassificeerd als zone 1***, waar een explosieve atmosfeer kan voorkomen bij normaal gebruik.

"In tegenstelling tot zone 2-apparatuur die uitschakelt in de aanwezigheid van een brandbare atmosfeer, moeten explosiebestendige trucks voor zone 1 speciaal worden omgebouwd zodat ze in de omgeving kunnen blijven werken", zegt Mark.  "Deze 'passieve' bescherming bestaat uit explosieveilige behuizingen en veel andere technologieën die essentieel zijn om de productiviteit in deze zone 1-activiteiten in stand te houden."

Naast de risico's van explosieve gassen of dampen vormen chemicaliën in de vorm van brandbare poeders of stof ook een risico op ontsteking.  Om de risico's te beperken, zijn er explosieveiligheidsaanpassingen beschikbaar voor diesel- en elektrische Hyster® intern transport-apparatuur die in deze zogenaamde zone 21********- of zone 22*******-gebieden wordt gebruikt.

"Als een stoffige atmosfeer een probleem is, kan op bepaalde trucks ook een onafhankelijk luchtfiltersysteem in de cabine worden gemonteerd om de chauffeur meer comfort te bieden", aldus Mark. "En om de opbouw van niet-explosief poeder rond de motor van de heftruck te verminderen, kunnen sommige Hyster®-heftrucks worden uitgerust met een omkeerbare hydraulische ventilator die met een automatische timer werkt om achterblijvend residu te verwijderen, evenals een zwaar uitgevoerd luchtfilter dat de opname van ongewenste deeltjes kan verminderen."

Chemische magazijnen en logistiek

Na de productie worden de afgewerkte chemische producten meestal opgeslagen in IBC's en verzegelde vaten in een binnen- of buitenmagazijn.  Hier worden Hyster®diesel-vorkheftrucks, zoals de Fortens™-serie of de Hyster® J-serie elektrische heftrucks vaak gebruikt om ladingen te transporteren en op te tillen. 

Bij sommige chemische toepassingen worden er bijzonder hoge vaten of gasflessen gebruikt die moeilijk te hanteren zijn. Om deze activiteiten tot een goed einde te brengen, hebben sommige Hyster®-heftruckmodellen een optionele hoge cabine om de chauffeur beter zicht te bieden, alsook optionele draaibare stoelen om chauffeurs te helpen die vaak achteruit moeten rijden.

"Explosiebeveiligingsconversies kunnen worden toegepast op de meeste Hyster® diesel- en elektrische trucks, inclusief magazijnapparatuur", aldus Mark.  "Hierdoor kan een toepassing worden uitgevoerd met een oplossing zoals een reachtruck of smallegangentruck die efficiëntie levert en geschikt is voor de relevante infrastructuur, zelfs als de apparatuur in een potentieel explosieve atmosfeer actief is". 

Uiteindelijk worden afgewerkte chemische producten vaak vanaf het magazijn vervoerd door een 3PL-bedrijf (derde partij logistiek) dat zich ook bewust moet zijn van de risico's en de wetgeving rond de behandeling van brandbare chemische stoffen. 

"Hyster®-apparatuur is populair bij logistieke bedrijven vanwege de betrouwbaarheid en de lage cost of ownership bij meerploegendiensten", zegt Mark. "Deze 3PL's die chemische contracten aannemen, moeten ervoor zorgen dat de Hyster®-trucks in hun magazijnen en havenvoorraden dienovereenkomstig worden bijgewerkt naar het juiste niveau van explosiebeveiliging."

Chemische afvalverwerking

Een ander veelvoorkomend zone 2-gebied in de toeleveringsketen is de opslag van chemisch afval aan het einde van het productieproces, meestal buiten in verzegelde vaten.  Deze worden doorgaans verwerkt door explosiebestendige vorkheftrucks, hoewel bij sommige activiteiten pallettrucks worden gebruikt om kleinere ladingen te vervoeren.  

"Sommige chauffeurs beseffen niet dat zelfs handpallettrucks nog steeds voldoende wrijving kunnen genereren om een ontstekingsbron te zijn", legt Mark uit. "Door samen te werken met deskundige leveranciers kunnen de Hyster®-pallettrucks echter worden aangepast om te voldoen aan de relevante Europese normen voor explosiebeveiliging."

Chemisch afval kan vervuild water, batterijen, spuitbussen, lijm, verf, zuur en vloeibare chemicaliën omvatten, en wordt doorgaans verzameld door gespecialiseerde bedrijven die het afval verwerken en recyclen tot nieuwe grondstoffen. Veel dergelijke activiteiten zijn afhankelijk van zware Hyster®-heftrucks die bestand zijn tegen de uitdagende, vuile omstandigheden die vaak voorkomen bij chemische afvalverwerking.

Volledig compatibele oplossingen

"Naast de specificatie van de juiste explosiebestendige apparatuur, moeten mensen in de chemische toeleveringsketen zich ook bewust zijn van hun verantwoordelijkheden met betrekking tot de voortdurende naleving van de regels", zegt Mark. 

"Onderhoud en reparaties mogen bijvoorbeeld alleen worden uitgevoerd door speciaal opgeleide technici zodat de fijn afgestelde explosiebeveiligingssystemen niet in gevaar worden gebracht, en er kunnen speciale vervangingsonderdelen vereist zijn", vervolgt hij.

Hetzelfde geldt voor onderhoud, naast grondige inspecties******* zijn er jaarlijkse veiligheidscontroles voor Ex (Ex-ASA's)****** vereist om te verzekeren dat de apparatuur onderhouden wordt met het oog op veiligheid. 

Om stilstandtijd te voorkomen, ondersteunt het wereldwijde netwerk van lokale Hyster®-dealers toepassingen in de chemische industrie op het vlak van planning en beheer van de specifieke onderhoudsvereisten van explosiebestendige Hyster®-apparatuur.

Neem contact op met uw lokale Hyster®-distributiepartner of ga naar www.hyster.eu voor meer informatie over efficiënt en kosteneffectief intern transport in chemische toepassingen.