Press Releases

Zware Jongen in de Staalindustrie

 Permanente link:   Alle berichten
Hyster_steel_industry_250Door de schommelingen in de internationale staalindustrie is de vraag naar zeer efficiënte machines voor materials handling gestegen. Deze machines moeten ook voor verschillende toepassingen inzetbaar zijn. Botros Hanna van Hyster Europe legt een aantal belangrijke uitdagingen voor materials handling in de staalindustrie uit en hoe Hyster zelfs van de zwaarste ladingen licht werk maakt.

[V]: Wat zijn de belangrijkste uitdagingen op het gebied van materials handling voor klanten in de staalindustrie?

[Botros Hanna]: Een consistent en efficiënt proces voor materials handling is tegenwoordig belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat de toeleveringsketen geen vertraging oploopt.  Vooral door de zware, lastige ladingen en de uitdagende werkomgeving in de staalsector is het essentieel om over betrouwbare machines te beschikken die effectief werken 

De meeste klanten in de staalindustrie gebruiken trucks met een hefvermogen van meer dan 8 ton met voorzetapparatuur, een combinatie waarvoor robuuste trucks nodig zijn die eenvoudig zijn te besturen en gemakkelijk ladingen kunnen plaatsen.

Bedrijven in de staalindustrie hebben een complete oplossing voor materials handling nodig en daarom heeft Hyster een speciaal team met veel ervaring dat oplossingen voor de staalindustrie ontwikkelt, om specifieke uitdagingen te overwinnen en de verwerking van staal te optimaliseren.

[V]: Wat heeft Hyster gedaan om de betrouwbaarheid in staaltoepassingen te vergroten?

[BH]: Hyster richt zich steeds meer op oplossingen voor industrieën, waaronder de staalindustrie. Hierbij wordt er geprobeerd om de uitdagingen en behoeften van verschillende industrieën te doorgronden.  Dat betekent dat we slim ontworpen oplossingen bieden die voor talloze toepassingen binnen de staalindustrie kunnen worden gebruikt.

Alle Hyster®-vorkheftrucks tot 52 ton kunnen voor de zwaarste werkzaamheden worden gebruikt, maar voor staalwerkzaamheden zijn er nog een aantal extra functies toegevoegd. Voor omgevingen met veel stof heeft Hyster bijvoorbeeld een verlengde luchtinlaat voor het luchtvoorfilter om uitval van de motor te voorkomen. Verder is er koeling naar behoefte om stof in de ventilator te beperken en een automatische smeerfunctie om vuil uit kritische slijtagegebieden te verdrijven. 

Warmte is ook een factor die de betrouwbaarheid van een vorkheftruck aanzienlijk kan beperken wanneer halfafgewerkte producten zoals platen, brokken, blokken of staven het productieproces verlaten met temperaturen van ongeveer 900 graden.  De vorkheftrucks van Hyster® voorkomen problemen als gevolg van hoge temperaturen met behulp van warmtebestendige slangen die niet uitdrogen en gaan lekken, en een hitteschild voor de bescherming van hydraulische cilinders. Een verlengd voorspatbord voorkomt dat de banden zacht worden en een kettingloze monomast zorgt dat er geen ketting nodig is die anders kan uitdrogen.

Hyster heeft zelfs een van de sterkste pakketten voor hittebescherming ter wereld voor gebruik in gieterijen zodat de vorkheftrucks tijdens de levensduur lage bedrijfskosten en een hoge betrouwbaarheid blijven bieden.

[V]:  Wat bedoelt u met lage bedrijfskosten?

[BH]: Als kopers de beste waarde en prestaties uit een vorkheftruck willen halen, moeten ze kijken naar de kosten gedurende een periode van vijf jaar, soms langer voor grotere trucks.  Uren, hellingen, continu heffen bij maximale capaciteit, warmte, stof en talloze andere factoren hebben invloed op de cost of ownership.  

Het is onze taak om de juiste truck te leveren die de beste prestaties, waarde, productiviteit en betrouwbaarheid in alle toepassingen levert.  

Een van onze belangrijkste technologische ontwikkelingen van de laatste paar jaar heeft geleid tot aanzienlijke besparingen in de operationele kosten voor de staalindustrie en heeft de prestaties van onze heftrucks op milieugebied verbeterd.

[V]: Hoe kunnen Hyster®-vorkheftrucks klanten in de staalindustrie helpen om geld te besparen en hun impact op het milieu te verlagen?

[BH]: Hyster heeft een aantal van de zuinigste vorkheftrucks voor de zware industrie op de markt geproduceerd, waarmee klanten in de staalindustrie hun maandelijkse brandstofkosten aanzienlijk kunnen verlagen, in sommige gevallen met wel 25%. Gezien de grootte van de machines en machineparken gaat dat opgeteld om grote bedragen.

Deze besparingen waren een prettige bijkomstigheid bij de inspanningen van het bedrijf om aan de emissiewetgeving van Stage IV/Tier 4 final (T4f) te voldoen; alle trucks van Hyster® met een hefvermogen hoger dan 8 ton voldoen daar tegenwoordig aan. En bij de meeste staaltoepassingen worden trucks met een hefvermogen van meer dan 8 ton gebruikt.

[V]:  Staal komt in talloze vormen, maten en gewichten. Hoe kunnen de Hyster®-trucks zich daaraan aanpassen?

[BH]: Het maakt niet uit of er spoelen met stalen banden, draadspoelen, pijpen, buizen, bouwstaal of hete halfafgewerkte producten worden verwerkt; Hyster heeft zeer verfijnde en uitgebreid geteste oplossingen. 

We hebben multifunctionele borden met sideshift (integraal of hook-type) en vorkenverstelling, en een aantal verschillende opties "quick disconnect" vorken en voorzetapparatuur beschikbaar. Dit zijn onder meer afgeronde vorken, grijpklemmen, manipulators voor staalrollen, C-haken voor staalrollen, pijpstabilisatoren, hydraulische-pijpklemmen, doorns (voor maximaal 13 rollen), dubbele doorns, lange doorns en magneten. 

We merken dat sommige klanten liever in  machines investeren die verschillende werkzaamheden aan kunnen. Eén klant wilde bijvoorbeeld dezelfde ReachStacker gebruiken voor het verwerken van containers, trailers en stalen rollen. We hebben een unieke wisselaar ontwikkeld waarmee hulpstukken eenvoudig kunnen worden verwisseld, in dat geval een standaard containerspreader, een intermodale spreader en een C-haak, wat uiteindelijk leidt tot maximale flexibiliteit met weinig gedoe.

[V]: Hoe ondersteunt Hyster zo'n wereldwijde industrie?

[BH]: Hyster is een internationaal bedrijf dat over de hele wereld actief is, met een wereldwijd dealernetwerk dat plaatselijk snelle ondersteuning kan bieden.  Verder hebben we voor verschillende regio's managers gespecialiseerd in bepaalde industrieën, zodat klanten op de juiste manier worden ondersteund met de juiste trucks voor hun toepassing.