• Bandenhandling voor grondverzetmachines en machines die worden gebruikt in steengroeven

    Specifiek en dubbele gebruiksmogelijkheden van bandenhandlers

    De toeleveringsketen van de bouwsector begint in de mijnen en steengroeven waar mineralen en grondstoffen zoals zand, steen, grind, klei en kalksteen worden ontgonnen.

    Wielladers, scrapers, offroad dumptrucks en andere rollende machines werken de klok rond en verplaatsen grondstoffen vanuit hun bronnen in de mijn en steengroeve. En wanneer de banden versleten zijn, moeten deze snel gewisseld kunnen worden, zodat ze zo snel mogelijk weer in gebruik kunnen worden genomen.

    De trucks van Hyster Europe om deze banden te hanteren zijn ontworpen om de industrie voor mijnbouw- en grondverzetapparatuur over de hele wereld te ondersteunen. Hyster®-bandenhandlers zorgen voor een snelle en kosteneffectieve bandenwissel op heavy-duty mijnbouwtrucks in zware en veeleisende omgevingen en bieden optimale controle over de lading, een uitstekend zicht rondom en een geavanceerd hydraulisch systeem met tot wel 10-wegs bedieningsmogelijkheden.

    Er zijn bandenhandlers voor specifiek of dubbel gebruik beschikbaar voor verschillende toepassingen. Het voordeel van trucks voor dubbel gebruik vermindert het aantal servicevoertuigen doordat attachments snel worden losgekoppeld. Op die manier wordt het voertuig een vorkheftruck met hoge capaciteit voor het hanteren van grote onderdelen van mijnbouwvoertuigen.