Press Releases

Hyster ‘Spacesaver‘ vorkheftruck van 7 ton voor zwaar werk in Verenigd Koninkrijk

 Permanente link:   Alle berichten

Hyster heeft een 'Spacesaver' vorkheftruck van 7 ton, naar verluid de smalste en kortste machine van dit type, aan een kunstmestfabrikant in het Verenigd Koninkrijk geleverd, om de efficiëntie in de zware meng- en vulfaciliteit te verhogen.

MoleValley-Barloworld Content Image 1"De Hyster Fortens Spacesaver truck is de enige vorkheftruck met dieselmotor met een hefcapaciteit van 7 ton die we konden vinden die smal en kort genoeg is voor onze werkzaamheden," zegt Neil Stallard, Operations Manager voor Mole Valley Forage Services Ltd in het Verenigd Koninkrijk. "Trucks van andere merken met deze capaciteit zijn veel groter."

De meng- en vulfaciliteit in Teignmouth, in de pittoreske haven van South Devon, verwerkt per jaar 75.000 ton kunstmest.  Ruwe grondstoffen worden per schip aangeleverd en daarna opgeslagen, gemengd, verpakt in zakken van 600 kg en daarna naar magazijnen aan kaden vervoerd.

"De Hyster Spacesaver wordt gebruikt om per keer zes zakken van 600 kg vanuit de smalle gangpaden in het magazijn naar de wachtende vrachtwagens te brengen, zodat ze verder kunnen worden gedistribueerd naar leveranciers en boeren," zegt Neil en legt daarbij uit dat de S7.0FT Hyster vorkheftruck is voorzien van een uniek hulpstuk van 2,2 m dat vergelijkbaar is met een dubbele tapijtdoorn en 800 kg weegt.  Bij deze werkzaamheden worden de zakken, die drie hoog worden gestapeld, aan de bovenste lussen opgetild en daarbij kunnen ze gaan zwaaien.

"Dankzij de Hyster vorkheftruck kunnen onze zeer ervaren bestuurders de zakken zeer snel op diepladers of in vrachtwagens met schuifzeilen plaatsen, waarbij de zakken in elke cyclus drie diep en twee breed worden geladen," voegt Neil daaraan toe. "Dit betekent dat we maar aan één kant bij de vrachtwagen hoeven te zijn, waardoor er 48 zakken in slechts acht verplaatsingen kunnen worden geladen."

Het hoogseizoen loopt van februari tot en met mei volgens de landbouwkalender, waarbij er soms tot 800 ton in een dag van twaalf uur wordt verwerkt, onder meer dankzij de compacte Hyster vorkheftruck. "Een snelle verwerking van gespecialiseerd en gegarandeerd transport is essentieel om de kosten laag te houden, dus we zijn afhankelijk van de betrouwbaarheid van de truck en de lokale ondersteuning van Barloworld", zegt hij.

MoleValley-Barloworld Content Image 2Steve Fogg, Regional Key Accounts Manager voor Barloworld Handling, de distributiepartner van Hyster in het Verenigd Koninkrijk, heeft in Mole Valley de applicatie ter plaatse onderzocht om erachter te komen of dit de goede keuze was.  Steve legt uit: "De Hyster Fortens vorkheftrucks bieden een bewezen betrouwbaarheid en lage bedrijfskosten onder de zwaarste omstandigheden, zoals open werkzaamheden in havens. Dit is echter een lastige en vuile omgeving waar corroderende producten worden verwerkt, dus voor een continue betrouwbaarheid bieden we ook extra bescherming voor belangrijke onderdelen op deze ruimtebesparende truck."

De vorkheftruck is voorzien van de innovatieve DuraMatch-transmissie met instelbare Auto-Deceleration (ADS) die de snelheid van de truck verlaagt als het gaspedaal wordt losgelaten, zodat het rempedaal minder vaak hoeft te worden gebruikt. De functie 'power reversal' maakt zelfs de agressiefste veranderingen van richting mogelijk bij deze werkzaamheden waarbij vaak wordt gestopt en gestart en dat zonder wielspin, waardoor de levensduur van de massieve banden met 50 % toeneemt. De truck heeft daarnaast natte remmen voor een voortdurende betrouwbaarheid en controle in een vuile omgeving en naar verluid vinden de bestuurders de stabiliteit met een volledige lading op hoogte, het comfort en de vingertipbediening erg prettig.

Deze vorkheftruck met dieselmotor is geleverd met een volledig servicecontract met de Hyster-dealer die gepland onderhoud en een snelle reactie op verzoeken voor ondersteuning biedt.  Er werd ook een Hyster H3.0FT Fortens vorkheftruck geleverd om de zakken van het vulgebied naar de opslag te brengen.

Mole Valley Forage Services Ltd. is een joint-venture tussen Mole Valley Farmers Ltd., een door boeren beheerde coöperatie met negen filialen in het zuidwesten en veel kleinere winkels in het Verenigd Koninkrijk, en Group Roullier, een internationaal bedrijf in kunstmestproductie en -distributie.