Press Releases

Nieuwste Hyster 8-16T vorkheftrucks bieden veelzijdigheid voor veeleisende toepassingen

 Permanente link:   Alle berichten

De nieuwste generatie van de 8-16T serie van Hyster biedt een uitzonderlijke veelzijdigheid en vermogen voor veeleisende toepassingen waarbij veel gebruik wordt gemaakt van hulpstukken.

Latest Hyster 8-16t Forklifts 1De nieuwe Hyster® H8-16XM-6-reeks vorkheftrucks met een capaciteit van 8000 kg – 16.000 kg is ontworpen om op maat te worden aangepast aan verschillende hulpstukken voor specifieke toepassingen.

De vorkheftrucks zijn gebouwd voor intensief gebruik onder extreme werkomstandigheden in de metaal-, papier-, haven-, productie- en houtindustrie, waar indien gecombineerd met het juiste handlinghulpstuk de modellen indrukwekkende hefsnelheidgemiddelden kunnen bereiken tussen 0,28 m/s en 0,51 m/s.

Chris van der Werdt, Sales Manager voor Hyster Big Trucks, zegt: “Het robuuste frame, de brede aandrijfas en de heavy duty 'Vista'-mast zorgen voor een grote stabiliteit en duurzaamheid op lange termijn bij het hanteren van ladingen met grote hulpstukken en lange lastzwaartepunten."

De nieuwe Hyster® H8-16XM-6-reeks biedt in het algemeen ook de mogelijkheid om maximaal vier hulpbesturingen te bedienen op het hulpstuk.

“Bijvoorbeeld een oplossing van Hyster voor het hanteren van stenen die een vastgeklemd steenpakket kan klemmen, draaien, zijdelings kan verschuiven en kan in- of uittrekken", aldus Chris. "We hebben het H13XM-6-model onlangs geleverd aan een klant voor een hefcapaciteit van 4500 kg op een lastzwaartepunt van 2100 mm. Deze oplossing heeft een relatief kleine voetafdruk voor deze toepassing."

De nieuwe reeks zorgt continu voor vermogen tijdens zware werkcycli en onder extreme werkomstandigheden zoals open kades in havens en 24-uurs werkzaamheden.

In de papierindustrie is de nieuwe 8-16T-reeks geschikt voor klemmen om 180/360 graden te draaien, enkele en split arm contactpads, klem-, hef- en draaifuncties en zijdelings verschuiven.

Verschillende modellen zijn voorzien van vraaggevoelige 'lastdetecterende hydraulica' waardoor er minder vervuiling, minder lawaai, lagere werktemperatuur en een betere brandstofefficiëntie is bij het heffen van ladingen.

Latest Hyster 8-16t Forklifts 2"Toepassingen in de mijnbouw zijn ook een goed voorbeeld. We hebben onlangs een nieuwe Hyster H16XM-6 geleverd aan een afgelegen mijn compleet met een speciale bandenklem voor de montage en demontage van de enorme banden die voor mijnen worden gebruikt”, aldus Chris.

Voor de bestuurder biedt de Hyster “Vista”-cabine standaard diverse ergonomische functies en uitstekend zicht rondom, met name op hulpstukken aan de voorkant voor gebruiksgemak. Vorkenborden van het type pin zorgen ook voor flexibele, snelle bevestiging en vorkuitwisseling.

Het Hyster Special Project Engineering Department (SPED)-team kan ook de behoeften ondersteunen van gespecialiseerde en veeleisende applicatie-eisen. Een recent voorbeeld is een accommodatiecontainerhandling-oplossing met een speciale spreader die containers van de zijkant of de bovenkant kan plaatsen, afhankelijk van het individuele inschakelingontwerp. Het lijkt op een geladen-containerhandler maar met een aanzienlijk kleinere heftruck.

De nieuwe reeks heftrucks die voldoen aan Stage IIIB/Tier 4i zorgen voor groter brandstofbesparingen, lage bedrijfskosten en een schonere werkomgeving met een lage uitstoot.

“De intelligent ontworpen heftrucks van Hyster, gecombineerd met uitgebreide service- en supportmogelijkheden via een wereldwijd netwerk van distributiepartners bieden eindgebruikers over de hele wereld een krachtig pakket van diensten en middelen om hun werkzaamheden te verbeteren”, aldus Chris van de Werdt. "Dit is met name belangrijk bij het specificeren van heftrucks met speciale hulpstukken."