• GESCHIEDENIS

  SOLIDE GEBOREN. SOLIDE LEVEN.

  Al meer dan 80 jaar de beste oplossing voor de meest veeleisende toepassingen

  Hyster history forklift truckHyster begon als fabrikant van hefmachines die in de zware houtindustrie in de regio Pacific Northwest van de Verenigde Staten werden gebruikt. De naam komt van de arbeiders die "Hoist’er!" riepen als er een boomstam moest worden opgehezen.

  Een paar jaar later werden de eerste vorkheftrucks ontwikkeld en bouwde Hyster al snel een goede reputatie op vanwege zijn robuuste kwaliteit. In de afgelopen tachtig jaar heeft Hyster continu het aanbod producten en het servicenetwerk uitgebreid en is het bedrijf tegenwoordig de grootste internationale leverancier. In de onderstaande tijdlijn staan een aantal mijlpalen uit de geschiedenis van Hyster.

  Hyster Tijdlijn 

  Jaren 20

  Het verhaal van de Hyster Company begint met twee moederbedrijven, Electric Steel Foundry en Willamette Iron & Steel Works, voorlopers in de ontwikkeling van speciale machines en metalen die in de houtindustrie in het noordwesten van de VS werden gebruikt.

  1929

  Willamette Iron & Steel gaat samenwerken met Electric Steel Foundry en daaruit ontstaat een nieuw bedrijf: Willamette Ersted Company.

  1934

  Een portaaltruck met vorken is een van de eerste vorkheftrucks die het bedrijf onder de nieuwe naam Willamette Hyster Company maakt.

  1935

  De "BT" met zijn liersysteem is een van de eerste Hyster-vorkheftrucks. Het is een voorloper op het gebied van zware vorkheftrucks en heeft een hefcapaciteit van 6000 pond.

  1940

  Door experimenteel gebruik van tractorframes wordt er een geavanceerd type mobiele kraan ontwikkeld, later de "Karry Krane" genoemd.

  1941

  Er is meer behoefte aan vorkheftrucks in verschillende afmetingen en daarom ontwerpt Willamette-Hyster een nieuwe heftruck van 4000 pond, de "Handy Andy".

  1942

  De “Jumbo” van 15.000 pond is de eerste truck van Willamette-Hyster Company met luchtbanden en een telescoopmast.

  1944

  De organisatie krijgt een nieuwe naam, “Hyster Company", en er wordt een exportafdeling opgezet om betere service te leveren voor heftrucks die in andere delen van de wereld werden verkocht.

  1946

  De allereerste fabriek van Hyster Company voor de massaproductie van heftrucks wordt geopend in Danville (VS).

  1952

  Hyster opent de eerste fabriek buiten de VS, in Nijmegen. De Hyster 40” en Karry Krane zijn de eerste machines die daar worden gemonteerd.

  1959

  Hyster begeeft zich op een nieuwe markt met in Amerika gebouwde containertrucks, later “Big Trucks” genoemd.

  1964

  Hyster introduceert het beroemde Monotrol®-pedaal, een unieke ontwikkeling waarmee de truck met hetzelfde pedaal zowel voor- als achteruit kan rijden.

  1966

  Hyster opent een nieuw ontwerp- en ontwikkelingscentrum in Portland, Oregon (VS). Vandaag de dag is dit de best uitgeruste en grootste testfaciliteit voor heftrucks.

  1970

  De massamarkt ontstaat en Hyster gaat daarin mee door de filosofie van het XL-ontwerp te ontwikkelen, dat staat voor kwaliteit voor een betaalbare prijs.

  1981

  Hyster opent een nieuwe fabriek in Craigavon (Noord-Ierland) waar in eerste instantie alleen trucks met interne verbrandingsmotor (ICE) worden gebouwd.

  1989

  Hyster Company wordt gekocht door NACCO Industries Inc. uit Cleveland, Ohio (VS) (een bedrijf uit de Fortune 1000-lijst).

  1993

  De XL-filosofie wordt geleidelijk vervangen door producten van de XM-generatie, die hoogstaande prestaties en uitmuntend comfort voor de bestuurder combineren.

  1994

  NACCO Materials Handling Group (“NMHG”) wordt opgericht.

  1996

  Na de overname van fabrieken in Modena en Masate (Italië) wordt er een volledige serie magazijnmachines voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika ontwikkeld.

  1998

  Na aanzienlijke investeringen moet Nijmegen het wereldwijde centrum voor het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van Big Trucks worden.

  2000

  Er worden magazijnmachines op de markt gebracht en de verbeteringen beginnen zich vooral te richten op harmonisatie en standaardisering van belangrijke onderdelen, zoals regelaars en disselarmen.

  2002

  Na aanzienlijke investeringen wordt Nijmegen het wereldwijde centrum voor het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van Big Trucks.

  2004

  Alle faciliteiten van NACCO Materials Handling Group, Inc. krijgen de kwaliteitskwalificatie ISO 9001:2008.

  2005

  Hyster begint met de productie van een volledig nieuwe generatie van verbrandingsmotorische (ICE-)trucks (FORTIS® en FORTENS®), die een modulair ontwerpplatform en innovatieve functies hebben, waardoor deze trucks een ongekende betrouwbaarheid en waarde voor gebruikers bieden.

  2006

  Magazijnen en distributiecentra over de hele wereld blijven groeien en Hyster introduceert de geavanceerde VNA-truck, met het unieke viervoudige mastontwerp.

  2007

  De investeringsprogramma's richten zich op de ontwikkeling, kwaliteit en efficiëntie in de toeleveringsketen van de productlijnen en optimalisatie van de wereldwijde productiecapaciteit van NMHG.

  2008

  Hyster introduceert een nieuwe generatie elektrische vorkheftrucks, die de strategie van modulair ontwerp en innovatie blijven volgen en die klanten hoogstaande prestaties en aanzienlijke besparingen in operationele kosten bieden.

  2009

  Hyster viert het 80-jarige bestaan en de transformatie van het bedrijf in 8 decennia in een toonaangevende, wereldwijde fabrikant van materials handling-apparatuur.

  2010

  Met de introductie van brandstofefficiënte vernieuwingen neemt Hyster op het gebied van techniek en milieu de leiding door vooruit te lopen op de emissienormen Tier 4i/Stage IIIB die voor de sector gaan gelden.

  2011

  Er wordt een gloednieuw Engineering Concept Centre in Basingstoke (Verenigd Koninkrijk) geopend, waarmee wordt aangetoond dat het bedrijf innovatie, hoogwaardig ontwerp en geavanceerde technologie ter ondersteuning van het toekomstige productaanbod hoog in het vaandel heeft staan.

  2012

  De fabriek in Nijmegen viert zijn 60e verjaardag en verbreekt alle productierecords voor zware en containertrucks.