• Reducering emissies

  BAANBREKENDE TECHNOLOGIE VOOR MOTOR EN SYSTEMEN

  Hyster reageert op behoeften van de markt

  Hyster engineHyster heeft er niet alleen voor gezorgd dat de serie aan de vereisten van de emissienormen voldoet, maar de emissies en het brandstofverbruik zijn zelfs nog verder verlaagd als reactie op de vraag op de markt. Op de populaire 2.0-5.5t Fortens-modellen en 8-16t vorkheftrucks heeft Hyster op verschillende manieren brandstofbesparingen weten te bereiken, waaronder:

  • De introductie van de optionele instelling ECO-eLo waarmee het door de motor geregelde toerental met 20 % wordt verlaagd.
  • Een lastafhankelijk hydraulisch systeem (LSH) met VDP-technologie (variabel opbrengst), waardoor de vraag van de hydraulische systemen op de motor afneemt. Er wordt alleen hydraulische stroming geleverd als een van de hydraulische functies wordt geactiveerd – bijvoorbeeld bij heffen of kantelen of als de truck is voorzien van een sideshift of een hulpstuk zoals een klem of rotator. De hydraulische functie is een “on-demand”-systeem, dat het brandstofverbruik aanzienlijk verlaagt.

  Hyster werkt samen met de toonaangevende fabrikant Cummins en dat heeft geleid tot het gebruik van de Cummins Tier 4 Interim/Stage IIIB-motoren in de vorkheftrucks met hoge capaciteit (meer dan 16 ton) die het volgende hebben aangetoond:

  • Verbeterde brandstofefficiëntie in vergelijking met Tier 3/Stage IIIA.
  • Betere productiviteit, dankzij een snellere reactie van de motor
  • Schonere en stillere werking dan ooit tevoren
  • Lagere CO2-emissies, waardoor gebruikers de totale CO2-voetafdruk van de truck kunnen verlagen

  Naast de Cummins-motortechnologieën voor de Hyster®-trucks met hoge capaciteit om het brandstofverbruik te verlagen worden er diverse technieken voor optimalisatie van de prestaties gebruikt, zoals 'Cooling on Demand', lastafhankelijke hydraulica, toerentalbeheer en verlaagd stationair motortoerental, om het totale brandstofverbruik in alle toepassingen verder te verlagen.

  Ga voor meer informatie over de emissienormen naar het deel Wetgeving.