• ZICHT VOOR DE BESTUURDER

  DE HYSTER® VISTA™-CABINE.

  Goed zicht rondom, een laag geluidsniveau en een uitmuntende ergonomie

  Hyster VISTA CabGoed zicht is een van de belangrijkste vereisten op apparatuur voor materials handling en Hyster probeert continu alle producten te verfijnen, zodat de serie voor, achter, opzij, omhoog en omlaag het beste zicht in zijn klasse biedt, vooral op de punten van de vorken.

  Een van de meest opmerkelijke innovaties is echter het ontwerp van de “VISTA™”-cabine die op de serie Big Trucks is voorzien. De cabine heeft een voorruit met een bol, gekromd ontwerp zodat de voorste hoekstijlen van de cabine redelijk ver naar achteren zijn geplaatst, voor maximaal zicht op de lading en het werkgebied. De deuren hebben daarnaast bovenin en onderin glaspanelen waardoor het zicht opzij is verbeterd. De grote ramen zijn voorzien van getint veiligheidsglas en de gekromde voorruit voorkomt verblinding, zodat de bestuurder altijd goed zicht heeft. Het zicht omhoog is vrijwel helemaal vrij van obstakels, dankzij een slim golfpatroon in de beschermkap.

  Het dashboarddisplay is rechts van de bestuurder geplaatst, voor maximaal zicht naar voren. Een aantal knipperende led-waarschuwingslampjes op de stuurkolom waarschuwen de bestuurder als hij op het dashboarddisplay moet letten.

  De positie van de “VISTA™”-cabine is ook belangrijk en in 2005 was Hyster de eerste fabrikant die een op de achterkant gemonteerde cabine had op een truck voor beladen containers, bedoeld om het stapelen van beladen containers op de eerste rij nog gemakkelijker wordt voor de bestuurder.

  De bestuurder kan een volledige container van 40 voet in het zicht houden, tijdens het volledige verplaatsen met minimale beweging van het hoofd. Deze positie is eerder op de legecontainertrucks gebruikt, omdat het uitstekend zicht biedt bij het tot 8 hoog stapelen van lege containers (tot 18 m).

  De Hyster® ReachStacker heeft een elektrisch bediende, verschuifbare uitvoering van de “VISTA™”-cabine, die met de uit elkaar geplaatste achterste balksteunen en een gekanteld contragewicht achter voor optimaal zicht zorgt. De cabine kan met een schakelaar in de cabine in verschillende posities worden gezet, ook onder het rijden en/of tijdens het opheffen. Hij kan vanaf de achterkant van de machine over 2,6 m verschuiven tot een volledig naar voren geplaatste positie.

  De mogelijkheid om de cabine te verplaatsen is essentieel voor intermodale Hyster® ReachStacker-modellen bij het verwerken van wissellaadbakken of aanhangers, zodat de bestuurder de ankers vanaf de grond kan zien. Sommige bestuurders geven de voorkeur aan de volledig voorwaartse positie voor containerhandling op lage hoogte.