• EMISSIEWETGEVING

  BLIJF OP DE HOOGTE.

  Over de nieuwe emissienormen

  Hyster high capacity forklift truckHet ontwerp van alle Hyster®-apparatuur wordt gedreven door wetgeving, maar de wetgeving die in januari 2011 van kracht werd, heeft geleid tot een van de belangrijkste innovaties in de geschiedenis van Hyster.

  Alle machines met dieselmotor en een vermogen van 174 tot 751 pk (130-560 kW) geleverd in de EU en Noord-Amerika moesten voldoen aan de vereisten van de emissienormen Tier 4i (interim) en Stage IIIB. Dit betekende bijvoorbeeld dat alle Hyster® vorkheftrucks met grote capaciteit met hefvermogens van meer dan 16 ton op 1200 mm, inclusief containertrucks en reachstackers, van nieuwe motoren en emissiebeheertechnologieën moesten worden voorzien.

  Volgens deze normen moeten dieselmotoren de hoeveelheid fijnstof (PM) in de uitlaatgasemissies met 90 % en stikstofoxiden (NOx) in de uitlaatgasemissies met 45 % verlagen ten opzichte van de normen Tier 3 en IIIA..

  Hyster heeft jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling en het testen van nieuwe producten die niet alleen aan de wetgeving voldoen, maar die ook grote financiële besparingen voor de klant betekenen, door brandstofbesparingen tot 20 %.

  In november 2010 was Hyster het eerste bedrijf ter wereld dat een serie Big Trucks op de markt bracht die was voorzien van dieselmotoren die aan Tier 4i/Stage IIIB voldeden, met geïntegreerde systemen voor nabehandeling van uitlaatgassen via een dieselpartikelfilter en gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR) zodat de bestuurder de brandstoftank net als anders kan vullen.

  Naast de Cummins-motortechnologieën, die zorgden voor hoge vermogens en zeer goede piekprestaties, heeft Hyster de truckfuncties geoptimaliseerd zodat ze intelligente motortoerentalregeling bieden, met onder meer stationair toerental met ruststand, lastafhankelijke hydraulica en koelsystemen die op verzoek werken.

  Deze innovatieve combinatie betekent dat de serie Hyster® Big Trucks brandstofbesparingen tot 20 % kan bieden. Eén terminal heeft zelfs al een besparing van 5,7 liter per uur ten opzichte van een model van de concurrent bij dezelfde werkzaamheden gemeld.