• Aggregaatzakken hanteren

  Vorkhulpstuk of parallelle klem op Hyster®-heftrucks

  Bouwaggregaten zijn de meest ontgonnen materialen ter wereld. Dagelijks moeten miljoenen tonnen zand, grind, steenslag, slakken, gerecycled beton en geosynthetische aggregaten door de toeleveringsketen van de bouwindustrie worden verplaatst.

  Vorkheftrucks spelen een belangrijke rol bij het verplaatsen van aggregaten in kleine zakken van ongeveer 25 kg of 50 kg die normaal gesproken worden vervoerd op pallets, of zonder pallets in grotere zakken van ongeveer 1 ton.

  Hyster Europe biedt een breed assortiment van vorkheftrucks om aggregaatzakken op pallets te verplaatsen aan de hand van enkele, dubbele of meervoudige vorkattachments.

  Door dubbele of meervoudige vorkhulpstukken te gebruiken voor dit soort toepassingen kunnen bedrijven de productie optimaliseren met kortere cyclustijden en een snellere werking omdat er meer materiaal in één keer kan worden verplaatst. Dankzij hun robuuste structuur, uitstekende stabiliteit en krachtige hydraulische functies kunnen Hyster®-vorkheftrucks dit werk moeiteloos aan.

  Als alternatief is een parallel klemattachment op de Hyster®-heftrucks een ideale oplossing voor een snelle en efficiënte verwerking van grote aggregaatzakken. Een parallel klemhulpstuk biedt meer controle over de lading en kan tijd besparen, waardoor het laden van vrachtwagens sneller gaat. Het kan ook helpen om de capaciteit van uw bouwplaats te verbeteren.

  FIBC-bulkzakken, of grote zakken met aggregaten kunnen ook verplaatst worden door Hyster®-vorkheftrucks met een standaard vorkhulpstuk. De side-shift/vorkpositioneringsfunctie maakt het mogelijk om de vorken nauwkeurig te positioneren en correct in de zakken te plaatsen, wat een kostenefficiënte oplossing is voor een dergelijke toepassing. Het assortiment van Hyster®-magazijntrucks met reachtrucks, pallettrucks en stackers is ook perfect om zakken met aggregaten op pallets te hanteren in de bouwmaterialenhandel.