• Assistentie voor de chauffeur

  Chauffeurs die in een afgesloten ruimte werken of in ruimtes met voetgangers, moeten er extra goed op letten dat de heftruck niet tegen de voorwerpen om hen botst. Wanneer de heftrucks in een openbare ruimte werken, moet er bovendien altijd een acceptabele afstand zijn wanneer ze in de buurt van een heftruck komen of staan.

  Voorwerpdetectie in achteruit waarschuwt de chauffeur als zich een object direct achter de heftruck bevindt, gedefinieerd door 3 zones. Een op het dashboard gemonteerde indicator toont een groen lampje als er geen obstakels zijn. Als de heftruck een obstakel nadert, gaat er een oranje lampje knipperen totdat het obstakel zich dicht bij de heftruck bevindt, het display zal dan een sneller knipperend rood waarschuwingslicht tonen. Ook een geluidssignaal waarschuwt de chauffeur. In samenhang hiermee kan de heftrucksnelheid automatisch worden vertraagd om de functie verder te verbeteren.

  Als een object zich direct achter of aan de zijkant van de heftruck bevindt vanuit een stationaire positie, schakelt de heftruck de tractievergrendeling in. Dezelfde op het dashboard gemonteerde indicator geeft weer waar het object zich bevindt ten opzichte van de heftruck. Zijsensoren zijn uitgeschakeld als de heftruck in beweging is.

  De heftruckaandrijving wordt uitgeschakeld totdat de chauffeur het obstakel heeft bevestigd. Dit kan worden gedaan door op een knop te drukken die aan de handgreep aan de achterkant is bevestigd.

  Mastgemonteerde Slimline LED-verlichting/automatische verlichting

  Bepaalde toepassingen vereisen extra verlichting bij werkzaamheden in besloten ruimtes of gebieden met weinig natuurlijk licht, zoals in containers, onder mezzanines of in besloten ruimtes.

  De Slimline op de mast gemonteerde LED-lampen zijn aan beide zijden van het mastkanaal gemonteerd en worden dus niet belemmerd door een ander deel van de heftruck. Dit vermindert de mastschaduw en geeft een uitstekende voorwaartse projectie van het licht in alle toepassingen.

  De op de mast gemonteerde LED's verbeteren de hoeveelheid licht die wordt gegenereerd door de standaardeenheden van de heftruck, terwijl het toegevoegde voordeel van een minimaal energieverbruik wordt toegevoegd aan het gebruik van de LED's die ook onderhoudsvrij zijn.

  Rode voetgangerswaarschuwingslichten aan de zijkant

  In toepassingen waar voetgangers aanwezig zouden kunnen zijn, moeten voetgangers zich bewust zijn van bewegende apparatuur en deze vermijden. Voetgangers moeten ook worden getraind in de vereiste afstand tot een stilstaande heftruck.

  Op de zijkant gemonteerde rode LED-lampjes projecteren een rode lijn op de vloer, aan weerszijden van de truck, waardoor voetgangers weten dat ze deze lijn niet moeten overschrijden. Zodra een heftruck in beweging is, beweegt de rode lijn mee, waardoor de heftruck extra zichtbaar wordt voor andere mobiele apparatuur en voetgangers.

  Blauwe voetgangerswaarschuwingslichten

  Bovendien kan er een blauw voetgangerswaarschuwingslicht (PAL) worden aangebracht aan de voor- en/of achterzijde van de heftruck. Deze energiebesparende LED-lampjes projecteren een blauwe vlek op de vloer op een afstand vóór of direct achter de heftruck.

  Als de heftruck wegrijdt uit een blokstapeling, gangpaden of deuropeningen enz. dan is de geprojecteerde blauwe plek op de grond het eerste wat men ziet en waarschuwt dat er een heftruck aankomt.

  Overbelastingssysteem lading

  Bij het heffen van een lading is het het beste om ervoor te zorgen dat de lading volledig tegen de vorkschacht zit, indien mogelijk. Vanwege de diverse afmetingen van de verschillende ladingen die in de drankenindustrie worden gehanteerd, is dit niet altijd mogelijk.

  Het resultaat hiervan is dat er ladingen worden verwerkt op verschillende posities langs de vorklengte. Dit type gebruik kan een overbelastingssituatie veroorzaken als gevolg van het verschil in laadmoment.

  Het overbelastingssysteem informeert en waarschuwt de bestuurder op 3 verschillende punten met een zichtbare en hoorbare weergave die in het chauffeurscompartiment wordt gemonteerd. Dit geeft de bestuurder ook vertrouwen bij het heffen van ladingen met een onbekend gewicht.

  De achtergrondverlichting van het scherm verandert van kleur van groen (veilige lading) naar een oranje waarschuwing en vervolgens rood afhankelijk van de nadering van het door de klant vooraf ingestelde momentlimiet waarmee de heftruck werkt.

  Het systeem maakt gebruik van laadcellen die op het frame van de heftruck zijn gemonteerd om een indicatie te geven van het moment dat door de lading wordt toegepast op de heftruck.

  Naast de gekleurde achtergrondverlichting toont het display ook het werkelijke gewicht dat wordt opgetild bij dat laadcentrum.

  Hyster® biedt een reeks andere oplossingen om chauffeurs te ondersteunen bij hun dagelijkse werkcyclus. Functies zoals:

  • Tractievergrendeling indien cabinedeur open.
  • Witte ruisalarm.
  • Hi Vis-veiligheidsgordel.
  • Batterij-ontkoppelingsschakelaar.
  • Waarschuwingslichten.