• Zicht

  Hoge ladingen zoals flessen in kratten, blikjes of gestapelde vaten beïnvloeden het zicht van de chauffeur tijdens het vooruit rijden. Tijdens het achteruitrijden zitten de chauffeurs langere tijd omgedraaid, waardoor ze vermoeid raken en de chauffeur minder goed presteert. Dat is bekend.

  Bij Hyster® weten we ook hoe we deze uitdagingen kunnen overwinnen. Door de chauffeursstoel hoger te zetten, kan de chauffeur over de lading kijken die tijdens het vooruit rijden wordt vervoerd.

  Met de optie Verhoogde chauffeurscabine kan de chauffeursstoel maximaal 500 mm hoger worden gezet van 2-5,5 ton ICE-vorkheftrucks, terwijl er drie opties beschikbaar zijn voor elektrische 2,2-3,5 ton vorkheftrucks.

  • Het standaardchassis van de elektrische vorkheftruck wordt verhoogd met 350 mm of 454 mm.
  • De zijdelingse batterijwissel van de elektrische vorkheftruck wordt met 350 mm verhoogd.
  • Merk op dat de standaardheftruck met zijdelingse batterijwissel al met 104 mm omhoog is gebracht, zodat de chauffeur eigenlijk 454 mm hoger zit dan de heftruck met standaardchassis.

  Het alternatief om over de lading te kunnen kijken, is achteruit rijden. De productiviteit kan worden beïnvloed door potentiële vermoeidheid van de chauffeur als deze positie gedurende langere tijd moeten worden aangehouden.

  De oplossing van Hyster® is om de chauffeur een draaistoel te bieden. Dit zorgt voor 15° rotatie aan de rechterkant en kan zo de potentiële spanning op het lichaam van de chauffeur wegnemen. Door de plaatsing van een handgreep aan de achterkant, gemonteerd op de rechterachterkant van de beschermkap, zit de chauffeur stevig als hij in deze richting kijkt. De handgreep heeft ook een zeer handige claxonknop, zodat de chauffeur zijn handen niet van het stuur hoeft te halen als hij naar achteren kijkt en wil claxonneren.