• Klanten met papierrollen

  Klanten die met papierrollen werken, willen de papierrollen vaak voor diverse productieprocessen aanpassen, zoals drukapparatuur, omvormers voor vloeipapier en golfkartonmachines.

  Er worden veel verschillende soorten papierrollen verwerkt en er kunnen verschillende klemsystemen worden gebruikt om het product optimaal te beschermen:

  Standaardklemmen voor papierrollen hebben vaak een draaihoek van 180° of 360° en er zijn verschillende klemvoeringen voor verschillende papiersoorten. Papierrollen moeten worden gedraaid om over te schakelen van normale verwerking en opslag naar laden voor machines en andersom.

  Vloeipapierrolklemmen lijken op de papierrolklemmen, maar ze hebben grotere voeringen en openingen voor een groter contactvlak en ze oefenen minder kracht uit waardoor schade aan vloeipapierrollen wordt beperkt.

  Met omkeervoorzieningen kunnen papierrollen 90 % weg van de grond worden gekanteld en ze worden gebruikt om rollen uit machines te pakken wanneer normale papierrolklemmen niet ver genoeg kunnen reiken of niet efficiënt genoeg zijn, of bij het laden of lossen van vrachtwagens en golfkartonmachines.

  Gesplitste armklemmen worden gebruikt om twee dunnere rollen tegelijkertijd in de klem te plaatsen.

  Torenklemmen kunnen tot zes rollen tegelijkertijd oppakken. Deze klemmen kunnen niet draaien en worden vaak gebruikt voor snel lossen bij stuwadoorstoepassingen.